Zes jaar geleden lanceerde Nissan zijn grote Titan truck, maar de verkopen hebben niet aan de verwachtingen voldaan. Dit jaar zijn er slechts tienduizend van verkocht, dat is de helft minder dan gepland. De Japanners hopen de ontwikkelings- en productiekosten te reduceren door met Chrysler in zee te gaan voor de nieuwe generatie, die dan op basis van de Dodge Ram zou moeten komen. Anderzijds heeft Nissan een V8, die geschikt zou zijn voor de andere partij.

Hoewel een deal leek te zijn gesloten, kwam alles eerder dit jaar door de faillissementsbescherming van Chrysler op een laag pitje te staan. Het nieuwe Chrysler dat nu onder controle staat van Fiat heeft nog niets laten horen over het Ram-Titan project.

Nu Fiat is het Amerikaanse bedrijf aan het reorganiseren en een aantal Chrysler-executives is intussen vertrokken. Op het moment is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor wat.

Nissan hoopt op een positieve reactie van Chrysler, maar verwacht dat er dan toch nog wat hobbels te nemen zijn. Intussen heeft Nissan een aantal alternatieven, zoals Ford, Toyota en zelfs het nieuwe GM. Maar een ongenoemde bron binnen Nissan zegt dat het niet waarschijnlijk is dat zij met in Nissan in zee zullen gaan om een concurrent voor de eigen succesvolle trucks te ontwikkelen. Nissan kan ook altijd nog besluiten de nieuwe Titan helemaal zelf te ontwikkelen.