Zowel bij de benzinemotoren als bij de diesels wordt het aanbod vanaf maart uitgebreid: de E 200 CGI BlueEfficiency Coupé vormt de nieuwe basis bij de benzinemodellen en de E 220 CDI BlueEfficiency Coupé bij de dieselmodellen. De nieuwe Coupé is dan verkrijgbaar vanaf € 45.900. Beide modellen hebben een groen C-energielabel en voldoen aan de EU5-norm.

Er bestond al langere tijd vraag naar basisuitvoeringen van de Mercedes-Benz E-Klasse Coupé. In die behoefte wordt nu dus voorzien: in maart 2010 komen de nieuwe E 200 CGI BlueEfficiency Coupé en de E 220 CDI BlueEfficiency Coupé op de markt. De nieuwe modellen worden inmiddels bij de Mercedes-Benz-dealers besteld.

De Mercedes-Benz E 200 CGI Blue Efficiency Coupé maakt zijn sportieve aspiraties waar dankzij de krachtige 1,8 liter turbomotor met directe brandstofinspuiting. Het vermogen bedraagt 135 kW, het koppel 270 Nm. De versie met handgeschakelde zesversnellingsbak is voorzien van het benzinebesparende ECO-start/stopsysteem. De prijs van dit model bedraagt € 45.900.

De Mercedes-Benz E 220 CDI BlueEfficiency heeft een 2,1 liter dieselmotor met twinturbo-technologie en directe brandstofinspuiting. Het vermogen van deze krachtbron bedraagt 125 kW. Ook de E 220 CDI BlueEfficiency Coupé wordt geleverd met een automatische transmissie of een handgeschakelde zesversnellingsbak. De handgeschakelde versie staat voor € 51.900 in de prijslijst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding