Het kleurschema van de nieuwe Exige S Type 72 komt overeen met de beroemde kleuren zwart en goud van de F1-modellen. De Exige S Type 72 weegt 935 kilo en sprint in 4,7 seconden naar de 100 km/u; de topsnelheid bedraagt 233 km/u. De Exige S Type 72  heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 6,5 liter/100 km en een van uitstoot 199 g/km.

De Exige S Type 72 heeft een middengeplaatste turbomotor, die zowel is geschikt voor de openbare weg als voor het circuit. De krachtbron met intercooler is voorzien van VVTL-i technologie die vermogen levert tot aan het maximum toerental van 8.500 tpm.
De Exige S Type 72 heeft standaard een Sport Pack en een hoogwaardig interieur, met onder andere zwarte ProBax sportstoelen, afgewerkt met goudkleurig stiksel. Iedere auto heeft een unieke badge die verwijst naar één van de twintig overwinningen in de Formule Een. De Exige S Type 72 heeft speciale zwartgouden lichtgewicht wielen en is afgewerkt met handgeschilderde gouden Type 72 en Exige S logo’s. Tot het Sport Pack behoren ook een stalen roll-over bar, traction control, dubbele oliekoelers en een verstelbare anti-rollbar voor.

Willem van der Kooi van Van der Kooi Sportscars: "De Lotus Exige S Type 72 is een ultieme sportwagen die herinneringen oproept aan de iconische kleurstelling van de Type 72; één van de mooiste kleurenuitmonsteringen ooit van een racewagen. De Exige zorgt voor een optimale, intense rijbeleving, zowel op de weg als op het circuit. Deze limited edition is een respectvol eerbetoon aan die legendarische Formule 1 racewagen van Lotus."

Tot de opties van de Exige S Type 72 behoren airconditioning, limited slip differentieel en het Performance Pack, dat bestaat uit een vermogenstoename tot 240 pk, grotere AP Racing remmen, een vergrote luchtinlaat op het dak (vergeleken met de standaard Exige S), variabele traction control en launch control.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding