Ad van Batenburg, directeur van Volvo Nederland is daar niet blij mee. "Het is niet goed. Het kleine segment groeit maar de zakelijke markt blijft achter en het premiumsegment groeit niet. Volvo daalt doordat we het een periode zonder S60 moeten stellen maar ook omdat we niet beschikken over een goede benzinemotor met automaat. Dat komt met de nieuwe S60 wel goed." Van Batenburg zei dat de dealer/klantendagen met de S60 in Beesd succesvol zijn verlopen en dat naar aanleiding daarvan tweehonderd orders zijn binnen gehaald. Hij hoopt dit jaar, na de komst in week 35, zo’n vijftienhonderd exemplaren te kunnen verkopen. "Als het meezit, arriveert de auto misschien anderhalve maand eerder. Uitlevering zal in ieder geval in augustus beginnen." Bij de premiere van de S60 in Geneve zei ceo Stephen Odell van Volvo Cars dat Volvo ernaar streeft jaarlijks negentigduizend exemplaren te bouwen – in het Belgische Gent.

 

Vanaf de introductie is de S60 leverbaar met de 2.0T, T6 benzinemotoren, de D5 en de nieuwe D3 diesels. In maart 2011 komt de ‘groene’ Drive-versie beschikbaar. De 1.6 D Drive krijgt een A-label en zal een CO2- emissie hebben van onder 115 gram per kilometer. De D3 heeft een B-label. Op de S60 zal het Driver Support Line (2.650 euro) als optie leverbaar zijn. Het bestaat uit onder meer blind spot information system, lane departure warning, collision warning en pedestrian detection met full auto stop. Met de laatste heeft Volvo een wereldprimeur.  De 1.6 D Drive versie krijgt nog geen startstopsysteem. Van Batenburg: "Door de lange duur van de onderhandelingen met de Chinezen, is deze versie nog voorzien van een Ford diesel. Later krijgt de Drive een door Volvo ontwikkelde motor die dan startstop zal hebben maar dat zal dan pas rond 2012 zijn." Het is niet uitgesloten dat die onder de 100 gram per kilometer zal uitkomen.

 

De prijzen van de S60 beginnen bij 42.740 euro voor de 2.0T, de goedkoopste diesel is de S60 D3 (43.140 euro).  De topversie T6 awd komt op bijna 59 mille, de D5 awd op 54 duizend euro. Vanaf december zullen verder de T3, T4 en T5 leverbaar zijn. De prijzen voor de T3 beginnen bij 35 duizend euro voor het basismodel en voor de T4 bij 37 duizend euro.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding