Kia roept 56 duizend auto’s terug, in Nederland 480

Kia Motors, de op een na grootste autoproducent van Zuid-Korea, roept in Europa 56.000 auto’s terug naar de garage wegens een mogelijk probleem met de remmen. In Nederland worden 480 auto’s teruggeroepen. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Het gaat om de Cee’d, het meest populaire model van Kia, die tussen 1 april 2008 en 30 maart 2009 is geproduceerd in Slowakije.

Kia zegt het zo: ‘Kia Motors vraagt eigenaren van sommige Kia Cee’d modellen die zijn uitgerust met ESP (Electronic Stability Programme) om een bezoek te brengen aan hun lokale Kia-dealer voor een veiligheidskeuring. Enkele eigenaren hebben een afname gerapporteerd van de remprestaties van hun auto en dit is herleid naar een mogelijk probleem met de hoofdremcilinder’.

Volgens Kia zijn er geen meldingen van ongelukken of verwondingen die zouden samenhangen met dit probleem. ‘Het is hoogst onwaarschijnlijk dat er een plotselinge afname van de remprestaties op zal treden’, aldus Kia.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kia roept 56 duizend auto’s terug, in Nederland 480 - Automobielmanagement.nl

Kia roept 56 duizend auto’s terug, in Nederland 480

Kia Motors, de op een na grootste autoproducent van Zuid-Korea, roept in Europa 56.000 auto’s terug naar de garage wegens een mogelijk probleem met de remmen. In Nederland worden 480 auto’s teruggeroepen. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Het gaat om de Cee’d, het meest populaire model van Kia, die tussen 1 april 2008 en 30 maart 2009 is geproduceerd in Slowakije.

Kia zegt het zo: ‘Kia Motors vraagt eigenaren van sommige Kia Cee’d modellen die zijn uitgerust met ESP (Electronic Stability Programme) om een bezoek te brengen aan hun lokale Kia-dealer voor een veiligheidskeuring. Enkele eigenaren hebben een afname gerapporteerd van de remprestaties van hun auto en dit is herleid naar een mogelijk probleem met de hoofdremcilinder’.

Volgens Kia zijn er geen meldingen van ongelukken of verwondingen die zouden samenhangen met dit probleem. ‘Het is hoogst onwaarschijnlijk dat er een plotselinge afname van de remprestaties op zal treden’, aldus Kia.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding