De Italiaanse sportwagenfabrikant heeft namelijk een nieuwe mijlpaal bereikt. Van de in 2003 geïntroduceerde Gallardo zijn inmiddels 10.000 exemplaren in elkaar geschroefd. Daarmee is de Gallardo de bestverkochte Lamborghini ooit.

Even een korte terugblik. In 2003 introduceerde Lamborghini de Gallardo. De coupéversie kreeg later gezelschap van de Spyder en de Superleggera, maar ook speciale uitvoeringen als de Gallardo SE en Gallardo Nera. De huidige LP 560-4 werd in 2008 aan het publiek voorgesteld. In 2009 presenteerde Lamborghini de gelimiteerde LP 550-2 Valentino Balboni met enkel achterwielaandrijving. Dit jaar nam men de extra lichte Gallardo LP 570-4 Superleggera mee naar Genève.

In zijn snelste vorm kan de Gallardo met V10 motor een topsnelheid bereiken van 325 km/u en in 3,4 seconden naar 100 km/u accelereren. Het 10.000ste jubileumexemplaar van de Gallardo is in herkenbaar geel gespoten en is bestemd voor een klant in China. Daar zal op 25 juni voor het eerst een Lamborghini Day worden georganiseerd.