Alfa Romeo krijgt twee SUV modellen

Chrysler, afgerond een jaar onderdeel van het Fiat concern, gaat voor zijn Italiaanse zustermerk een tweetal SUV modellen bouwen.

Het eerste type krijgt het C-Evo platform van de Giulietta als basis maar zal in Noord Amerika gebouwd gaan worden. De productiestart is gepland voor 2012. Als modelnaam circuleert de aanduiding CXover. Belangrijkste concurrent wordt de Volkswagen Tiguan. Alfa Romeo gaat deze cross-over uitsluitend leveren met 4 cilinder motoren, waaronder de 1750 TBi benzine-unit en de 1.6/2.0 Multijet diesels.
Daarnaast komt er in 2014 een groter model SUV op basis van de volgende generatie Jeep Cherokee. Om interne concurrentie met zijn kleinere broer te voorkomen, zal deze SUV uitsluitend met V6 motoren geleverd gaan worden, waaronder een compleet nieuwe door Fiat ontwikkelde 3,0 liter dieselunit. De topversie krijgt de eerder deze maand in de Jeep Grand Cherokee geïntroduceerde 3,6 liter V6 in het vooronder met circa 330 pk vermogen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Alfa Romeo krijgt twee SUV modellen - Automobielmanagement.nl

Alfa Romeo krijgt twee SUV modellen

Chrysler, afgerond een jaar onderdeel van het Fiat concern, gaat voor zijn Italiaanse zustermerk een tweetal SUV modellen bouwen.

Het eerste type krijgt het C-Evo platform van de Giulietta als basis maar zal in Noord Amerika gebouwd gaan worden. De productiestart is gepland voor 2012. Als modelnaam circuleert de aanduiding CXover. Belangrijkste concurrent wordt de Volkswagen Tiguan. Alfa Romeo gaat deze cross-over uitsluitend leveren met 4 cilinder motoren, waaronder de 1750 TBi benzine-unit en de 1.6/2.0 Multijet diesels.
Daarnaast komt er in 2014 een groter model SUV op basis van de volgende generatie Jeep Cherokee. Om interne concurrentie met zijn kleinere broer te voorkomen, zal deze SUV uitsluitend met V6 motoren geleverd gaan worden, waaronder een compleet nieuwe door Fiat ontwikkelde 3,0 liter dieselunit. De topversie krijgt de eerder deze maand in de Jeep Grand Cherokee geïntroduceerde 3,6 liter V6 in het vooronder met circa 330 pk vermogen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding