Er gingen al geruime tijd geruchten dat Porsche de 918 Spyder in productie zou nemen. Vorige week meldde persbureau Bloomberg zelfs dat twee medewerkers van Porsche hadden gezegd dat zich zo’n tweeduizend gegadigden hadden gemeld. Eerder al had de autofabrikant aangegeven dat er minimaal duizend kopers zouden moeten zijn om überhaupt uit de kosten te komen.

 

De Bloomberg-journalisten wisten ook nog los te krijgen dat de elektrische sportwagen een half miljoen euro zou moeten kosten. Bij ons, dus exclusief BMW en BTW.

Porsche president Michael Macht zei in een communiqué: "De productie van de 918 Spyder in een beperkte oplage bewijst dat we de juiste weg inslaan met Porsche Intelligent Performance, een combinatie van performance en efficiënte aandrijflijnconcepten. De 918 Spyder wordt in Weissach ontwikkeld en gebouwd in Zuffenhausen.  Dit is ook erg belangrijk als blijk van onze verbintenis met Duitsland als productiebasis."

De concept car heeft drie elektromotoren en een V8-benzinemotor, die nauw met elkaar samenwerken. Het verbruik is slechts 3.0 L/100 km en de CO2-emissie bedraagt 70 g/km. De auto heeft een lichtgewicht koolstofvezelcomposiet monocoque en moet in 3,2 seconden kunnen accelereren van 0-100 km/u. In de komende maanden zal Porsche meer gegevens bekend maken over de 918 Spyder.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding