Dat was de eerste van Nissan’s sportwagenserie, die via de 270, 350 en 370 in deze nieuwe eeuw evolueerde in 350Z en de huidige 370Z. Ter gelegenheid van dit heuglijke feit, bracht Nissan eerder al een gelimiteerde anniversary-editie uit van de 370Z.

De feestelijkheden ter gelegenheid van de veertigste verjaardag vonden plaats tijdens de 23e jaarlijkse internationale Z car conventie, van woensdag tot en met zondag bij Nashville (Tennessee) waar Nissan’s hoofdkantoor is gevestigd.

De eerste Z, met serienummer 006, die in Amerika werd geïmporteerd was daarbij aanwezig, terwijl de vader van de Z, Yukata Katyma, ofwel Mr. K, op een video te zien was. Het feest werd gevierd samen met honderden Z-eigenaren die uiteraard hun auto hadden meegebracht. Jon Brancheau, Nissan’s marketingbaas zei: "De Z is zo’n belangrijk deel van onze geschiedenis, dat we er tijdens evenementen als deze aan worden herinnerd dat deze auto en zijn coureurs ervoor hebben gezorgd dat Nissan op de kaart is gezet in Noord-Amerika.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding