In Amerika zijn de plannen inmiddels bekend. De 3,7-liter V6-motor van de G Coupé, Infiniti’s evenknie van de Nissan 370Z,  krijgt er met de Performance Line dik dertig pk bij. Een verlaagd onderstel, gewijzigde carrosseriedelen, zoals bumpers en spoilers zullen ondermeer ook tot de IPL-wijzigingen behoren.

Mark van Snippenburg, directeur van de Nederlandse Infiniti-distributeur in Amsterdam en Rotterdam, laat weten dat er nog geen beslissing is genomen over eventuele export van IPL-modellen naar Europa of naar ons land. Wel ziet hij een markt voor snellere en duurdere Infiniti-varianten. "De twee exemplaren die wij van de FX limited edition kregen toegewezen, waren binnen de kortste keren verkocht," aldus van Snippenburg. In totaal waren er honderd exemplaren voor Europa beschikbaar. Hij zei verder dat er enkele auto’s in IPL-trim naar Nederland zijn gehaald, die intussen ook verkocht zijn.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding