Volkswagen wil Porsche  de ontwikkeling van een nieuw modulair standaardplatform (msb) toevertrouwen. Volkswagen en Porsche zijn, zoals bekend, van plan zich in 2001 samen te voegen. De modelstrategie op basis van de zogenoemde modularen Querbaukasten (mqb) en Längsbaukasten (mlb) die Volkswagen in zijn concern hanteert, zou het concern een enorm voordeel geven ten opzichte van de concurrentie. Met het standaardplatform (msb) wil VW zijn voordeel ten opzichte van concurrenten als BMW en Daimler verder vergroten, door de initiële kosten te kunnen verlagen, net als de bouwtijd en de meerkosten van de hoeveelheid varianten. Behalve de volgende generaties van de Porsches Panamera en Cayenne moeten ook modellen van Bentley worden gebaseerd op met msb. Automobilwoche zegt uit het VW-concern te hebben vernomen dat de raden van toezicht van VW en Porsche al deze herfst over het voornemen van de Standardbaukasten zullen beslissen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding