Dat meldt Carros. De eerste Phaeton werd in Amerika een flop voor Volkswagen. De auto bleek veel te hoog geprijsd voor het (ontbrekende) imago. Dat feit speelde Volkswagen ook in Europa parten, want de Phaeton is ook hier geen succes geweest. Na drie jaar stopte VW met de verkoop in Amerika maar gaat nu een tweede poging wagen om van de Phaeton een succes te maken.

De Phaeton is een van de producten die zijn ontwikkeld in de periode dat Ferdinand Piëch de topman van Volkswagen was. Hij wilde het kwaliteitsimago van met name het merk Volkswagen opschroeven, en een toplimousine hoorde erbij. De Phaeton wordt gefabriceerd in de glazen fabriek (Gläserne Manufaktur) in Dresden, een bijzondere fabriek die moet bijdragen aan het hightech-imago.  

 

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding