De nieuwe designchef van het Franse merk, de Nederlander Laurens van den Acker, verwacht dat een betaalbare achterwiel aangedreven sportauto dan de spits zal afbijten. Er waren in het verleden vaker plannen om Alpine nieuw leven in te blazen, maar de mondiale financiële crisis gooide toen roet in het eten. Nu er weer sprake lijkt te zijn van een voorzichtig economisch herstel, zijn ook de sportautoplannen weer afgestoft. Van den Acker werkt nu aan een serie van 6 studiemodellen waarmee hij de toekomstige ontwerprichting van Renault wil bepalen.

Eén daarvan betreft een voorstel voor een nieuwe Alpine. Dat moet een compacte, betaalbare coupé worden, om zo als spirituele opvolger van de A110 te kunnen fungeren. Renault heeft zelf geen geschikt onderstel voor een dergelijke wagen, maar alliantiepartner Nissan werkt momenteel aan een nieuwe 200SX en die bolide zou als donorauto kunnen dienen. Een alternatief zou de bodemplaat van de volgende generatie Fortwo kunnen zijn. Die heeft zijn motor achterin, net als destijds de A110. Indirect wordt de Alpine daarmee ook de opvolger van de Smart Roadster.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding