De herlancering van de Esprit past in de algehele upgrade van Lotus onder leiding van CEO Dany Bahar. Het merk zal hoger gepositioneerd gaan worden en zo vol de confrontatie aan te kunnen gaan met labels als Aston Martin, McLaren en Ferrari.

De Esprit is in nieuwe editie 4,55 meter lang en beschikt over een 5,0liter grote V8, die afkomstig is van Lexus, meer specifiek diens IS-F. Met 620 pk en 720 Nm beschikt de Esprit ieder geval over indrukwekkende specificaties waarvoor hij zich in het gezelschap van bovengenoemde toppers niet hoeft te schamen.Net als bij het origineel zit V8 een plekje precies achter de voorstoelen, maar voor de achteras. En zoals het hoort bij een supersportwagen worden alleen de achterwielen aangedreven. De motorkracht wordt via een 7-traps transmissie met dubbele koppeling doorgegeven.

De prestaties zijn van hoog niveau: de acceleratie naar 100 km/u neemt niet meer dan 3,4 seconden in beslag en daarnaast meldt Lotus trots een topsnelheid van 330 kilometer per uur.

Lotus laat weten ook aan een een hybride uitvoering van de Esprit te werken, die gebruik maakt van het uit de Formule 1 afkomstige KERS systeem, Voor deze variant beloven de Britten een CO2-uitstoot van minder dan 250 gram per kilometer.

Bron: AutoInternationaal

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding