De Duitse autofabrikant zegt met het project in te spelen op de vraag om verschillende soorten auto’s te kunnen rijden. Veel fabrikanten denken dat in de toekomst steeds minder mensen een auto zullen bezitten maar dat de mensen op verschillende momenten over verschillende auto’s of andere voertuigen willen kunnen beschikken. Peugeot heeft een soortgelijk mobiliteitsconcept in voorbereiding.

Concurrent Daimler kwam eerder met een deelautoproject car2go. Na Ulm en Austin (Texas) heeft Daimler deze service met deel-Smartjes uitgebreid naar onder andere Hamburg en Aken.

 

BMW gaat het autoverhuur een jaar uitproberen op verschillende locaties in München. Bij een balie zijn de BMW’s ‘on demand’ verkrijgbaar. De kosten hangen af van het model en het tijdstip van verhuur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding