De basis voor de Maserati suv is de nieuwe Jeep Grand Cherokee. De auto zal worden gebouwd in de Jefferson assembly plant in Detroit, zei Marchionne op de LA Auto Show. De nieuwe Grand Cherokee werd nog samen met Daimler ontwikkeld en is de afgelopen zomer geïntroduceerd. Eerder had Marchionne al gehint naar het gebruik van het nieuwe platform voor een van de merken van de Fiat Groep. Het was al bekend dat Chrysler een aantal kleine auto’s op de Noord-Amerikaanse markt zal brengen die door Fiat zijn ontwikkeld, waarvan de in LA gelanceerde Amerikaanse versie van de 500 de eerste is. Ook wil Marchionne Alfa Romeo daar herintroduceren.

Een aantal Chrysler-modellen zal met de badge Lancia buiten Noord-Amerika gevoerd gaan worden. De eerste is de nieuwe Chrysler 200, ofwel een zwaar gefacelifte versie van de Sebring, een middenklasse sedan.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding