De auto is ontworpen als ruime familieauto en biedt alle comfort en veelzijdigheid die je van een moderne auto mag verwachten. De naam Freemont is een link naar vrijheid, het genot van leven in de buitenlucht, van avontuur en van het alledaagse leven.

De nieuwe praktische en veelzijdige Fiat Freemont is 4,89 meter lang en de zeven zitposities verdeeld over drie zitrijen zijn. De voorwielaangedreven Fiat Freemont heeft een 140 of een 170 pk sterke turbodieselmotor en een handgeschakelde versnellingsbak. Later komt er ook een 4×4-versie met 170 pk 2.0 MultiJet turbodieselmotor en een 276 pk sterke 3.6-V6 benzinemotor. De 3.6-V6 en de automatische versnellingsbak worden gemaakt door Chrysler Group Pentastar. De andere motoren en versnellingsbakken komen van Fiat PowerTrain. De Freemont beleeft zijn debuut tijdens de Motorshow van Genève.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding