De 1.3-16V MultiJet, tegenwoordig MultiJet II vanwege de constante vernieuwingen van de techniek, heeft internationaal onderscheidingen en prijzen ontvangen, waaronder die van ‘Engine of the Year’ in 2005. De compacte 1.3-dieselmotor is verkrijgbaar met verschillende vermogens: van 75 pk met vaste geometrische turbo tot 85 en zelfs 95 pk. Deze laatste allebei voorzien van een variabele geometrische turbo.

Alle versies garanderen topprestaties, een laag verbruik en lange onderhoudsintervallen. Zo hoeft pas bij 35 duizend kilometer de olie vervangen te worden.
De MultiJet-motor wordt gebruikt in veel van de Fiat Group Automobiles-modellen, van de Lancia Ypsilon tot de Alfa Romeo MiTo tot de Fiat Panda, Qubo en 500. Voor dit laatste model werd de viermiljoenste 1.3 MultiJet geproduceerd. Deze rolde afgelopen vrijdag 4 februari in de Poolse Fiat Powertrain-fabriek in Bielsko Biala van de band.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding