Autosalon Genève veelbelovend

Als op 1 maart de Salon de l’Automobile in Geneve van start gaat, zullen de hallen weer gonsen van het nieuws.

Wereldpremieres, concept cars, bijzondere prototypes en exclusieve sportwagens, de Zwitserse show biedt voor elk wat wils.

Het automobiel mag dan zijn 125 jaar oud zijn, hij lijkt eeuwig jong te blijven. Volgens de Beaulieu Encyclopeadia of the Automobile zijn er sinds de eerste automobiel werd gebouwd door Carl Benz en Gottlieb Daimler maar liefst 7.900 merken opgericht en in totaal 2,5 miljard auto’s gebouwd. Volgens Automotive News zeggen Britse historici dat het om 11 duizend merken gaat. In ieder geval is het merendeel weer verdwenen.

Op dit moment zijn er zo’n 200 autofabrikanten, maar meer dan de helft van de wereldwijde verkopen komt voor rekening van de top tien. Veel daarvan zullen te vinden zijn in Geneve, met wereldpremieres en concept cars. Sommige exclusieve merken komen met  bijzondere prototypes en begeerlijke, peperdure sportwagens.

Niet alleen de 125ste verjaardag wordt gevierd, maar er zijn meer mijlpalen. Zo viert Honda het feit dat het merk een halve eeuw geleden op de Europese markt kwam en memoreert Jaguar dat evenlang geleden was dat de beroemde E-Type arriveerde. Naast een terugblik in de historie zal het in Geneve vooral ook gaan om de toekomst, met tal van nieuwe hybride en elektrische varianten.

Morgen maken we een start met een overzicht van het nieuws dat het publiek van 3 tot en met 13 maart in de Palexpo zal aantreffen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autosalon Genève veelbelovend - Automobielmanagement.nl

Autosalon Genève veelbelovend

Als op 1 maart de Salon de l’Automobile in Geneve van start gaat, zullen de hallen weer gonsen van het nieuws.

Wereldpremieres, concept cars, bijzondere prototypes en exclusieve sportwagens, de Zwitserse show biedt voor elk wat wils.

Het automobiel mag dan zijn 125 jaar oud zijn, hij lijkt eeuwig jong te blijven. Volgens de Beaulieu Encyclopeadia of the Automobile zijn er sinds de eerste automobiel werd gebouwd door Carl Benz en Gottlieb Daimler maar liefst 7.900 merken opgericht en in totaal 2,5 miljard auto’s gebouwd. Volgens Automotive News zeggen Britse historici dat het om 11 duizend merken gaat. In ieder geval is het merendeel weer verdwenen.

Op dit moment zijn er zo’n 200 autofabrikanten, maar meer dan de helft van de wereldwijde verkopen komt voor rekening van de top tien. Veel daarvan zullen te vinden zijn in Geneve, met wereldpremieres en concept cars. Sommige exclusieve merken komen met  bijzondere prototypes en begeerlijke, peperdure sportwagens.

Niet alleen de 125ste verjaardag wordt gevierd, maar er zijn meer mijlpalen. Zo viert Honda het feit dat het merk een halve eeuw geleden op de Europese markt kwam en memoreert Jaguar dat evenlang geleden was dat de beroemde E-Type arriveerde. Naast een terugblik in de historie zal het in Geneve vooral ook gaan om de toekomst, met tal van nieuwe hybride en elektrische varianten.

Morgen maken we een start met een overzicht van het nieuws dat het publiek van 3 tot en met 13 maart in de Palexpo zal aantreffen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding