Het nieuws van Genève, deel 2 (fotogalerij)

Vandaag het tweede deel van de voorbeschouwing over het nieuws in Genève. De show opent zijn poorten voor het publiek van 3 – 13 maart, van maandag tot vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 19.00 uur. De toegang bedraagt 16 Zwitserse francs. Wordt vervolgd…

Jaguar – Opnieuw spektakel bij Jaguar, dat in september in Parijs met de C-X75 veel bekijks had. Dat zal nu ongetwijfeld gebeuren met de nieuwe XKR-S, Jaguars snelste productiewagen ooit. gekomen. De Supercharged V8 levert 550 pk en heeft 660 Nm koppel, waarmee de XKR-S in 4,4 s naar 100 km/u snelt. Het onderstel is aangepast en de carrosserie heeft een nieuw design.

 

Infiniti – De wereldpremière van de Etherea geeft aan dat het luxe merk van Nissan van plan is met een nieuw compact premiummodel te komen. Volgens Turo Saito, corporate vice president en leider van Infiniti is de Etherea een "nieuw soort luxe voor een nieuw type autokoper"…..

 

Kia –  De Koreanen zijn in Zwitserland met de nieuwe Picanto en de nieuwe Rio.  De eerste wordt een stuk dynamischer en de Rio, ontwikkeld onderleiding van designchef Peter Schreyer is nu een leuke en sportief ogende hatchback, die je het vorige model snel doet vergeten. De Rio heeft een 70 mm langere wielbasis, groeide 55mm in de lengte, 25 mm in de breedte en is 15 mm lager..

 

Lamborghini  – De nieuwe Murciélago was al eerder bevestigd, maar intussen hebben we meer gegevens. De auto krijgt een passagierscompartiment dat volledig van koolstofvezelcomposiet is en een monococque. Dat laatste werkt als het frame en de carrosserie van de auto en zal worden opgebouwd uit diverse onderdelen, die samen nog geen 150 kg wegen.

 

Maserati GrandCabrio Sport –  Het nieuwe model ziet er dynamischer uit dan zijn voorganger en hij zal bovendien beschikbaar zijn in een rode kleur die nieuw is voor Maserati. Het is de Italiaanse nationale kleur, die populair was in de jaren vijftig voor de Masrati racewagens. In een rode 250F won Juan Manual Fangio in 1957 zijn vijfde F1 wereldkampioenschap.

 

Mazda – De CX-5 Minagi concept geeft aan dat Mazda van plan is om het kleine suv-segment binnen te rijden en de strijd aan te gaan binden met de BMW X1,die niet aan te slepen is. De Minagi is ontworpen volgens Mazda’s nieuwe designfilosofie Kodo en is voorzien van SkyActiv technologie. Bij Mazda overigens ook de Europese première van de Shinari concept.

 

Mercedes – De nieuwe C-klasse is voor het eerst in Europa met het werelddebuut van de Coupé. De sedan werd in januari in Detroit onthuld tijdens de vooravond van de NAIAS in besloten kring in het Book Cadillac hotel…. en stond niet op de show.

De Coupé heeft styling details van de SLS en is uitgerust met LED-daglicht in de bumperspoiler. De nieuwe SLK zal ook te zien zijn. Het stalen klapdak kan worden voorzien van een panoramadakpaneel.  Verder op de Mercedes-stand de C63 AMG.

 

Mini – Opnieuw een spectaculaire concept car op de stand van Mini. Ditmaal is het de Rocketman, een 3+1-zitter met is met 3,42 m slechts 40 cm langer dan de originele Mini.. Hij heeft een spaceframe van koolstofvezelcomposiet en moet volgens Mini één op dertig kunnen halen. Het productiemodel krijgt dan ook vast wel BMW’s nieuwe driecilindermotor.

Naast de Rocketman staat ook de nieuwe zuinige Cooper SD op de stand.

 

Mitsubishi – laat een concept zien voor de volgende Colt, die in 2012 wordt verwacht op markten wereldwijd. Met waarschijnlijk 1,0- en/of 1,2-litermotoren in combinatie in combinatie met een CVT-transmissie moet het nieuwe model uitblinken qua zuinigheid.

 

Nissan – Concepten voor elektrische sportwagens worden steeds populairder. Er is op dat gebied ook wel wat winst te behalen qua CO2-emissie. Nissan komt nu met de Esflow, een tweezitter waarvan in elk achterwiel wordt aangedreven door een elektromotor. Hij moet in minder dan 5 seconden van 0-100 km/h kunnen sprinten en heeft een actieradius van 240 km. Ook staat de Micra DIG-S (Direct Injection Gasoline Supercharger)op de stand. Het is de eerste benzineauto in het B-segment die met een gewone brandstofmotor waarvoor in ons land geen bpm en mrb behoeft te worden betaald en veertien procent bijtelling heeft.

 

Novitec Rosso –  De Duitse tuningfirma heeft de Ferrari 599 GTO opgevoerd. De toch V12 bi-turbomotor van de Ferrari tweezitter levert nu 888 ph/653 kW en halt daarmee ruim 340 km/h. Hij staat op superlichte wielen. In iets meer dan drie tellen, 3,2 s, van 0-100 km/h.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Het nieuws van Genève, deel 2 (fotogalerij) - Automobielmanagement.nl

Het nieuws van Genève, deel 2 (fotogalerij)

Vandaag het tweede deel van de voorbeschouwing over het nieuws in Genève. De show opent zijn poorten voor het publiek van 3 – 13 maart, van maandag tot vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 19.00 uur. De toegang bedraagt 16 Zwitserse francs. Wordt vervolgd…

Jaguar – Opnieuw spektakel bij Jaguar, dat in september in Parijs met de C-X75 veel bekijks had. Dat zal nu ongetwijfeld gebeuren met de nieuwe XKR-S, Jaguars snelste productiewagen ooit. gekomen. De Supercharged V8 levert 550 pk en heeft 660 Nm koppel, waarmee de XKR-S in 4,4 s naar 100 km/u snelt. Het onderstel is aangepast en de carrosserie heeft een nieuw design.

 

Infiniti – De wereldpremière van de Etherea geeft aan dat het luxe merk van Nissan van plan is met een nieuw compact premiummodel te komen. Volgens Turo Saito, corporate vice president en leider van Infiniti is de Etherea een "nieuw soort luxe voor een nieuw type autokoper"…..

 

Kia –  De Koreanen zijn in Zwitserland met de nieuwe Picanto en de nieuwe Rio.  De eerste wordt een stuk dynamischer en de Rio, ontwikkeld onderleiding van designchef Peter Schreyer is nu een leuke en sportief ogende hatchback, die je het vorige model snel doet vergeten. De Rio heeft een 70 mm langere wielbasis, groeide 55mm in de lengte, 25 mm in de breedte en is 15 mm lager..

 

Lamborghini  – De nieuwe Murciélago was al eerder bevestigd, maar intussen hebben we meer gegevens. De auto krijgt een passagierscompartiment dat volledig van koolstofvezelcomposiet is en een monococque. Dat laatste werkt als het frame en de carrosserie van de auto en zal worden opgebouwd uit diverse onderdelen, die samen nog geen 150 kg wegen.

 

Maserati GrandCabrio Sport –  Het nieuwe model ziet er dynamischer uit dan zijn voorganger en hij zal bovendien beschikbaar zijn in een rode kleur die nieuw is voor Maserati. Het is de Italiaanse nationale kleur, die populair was in de jaren vijftig voor de Masrati racewagens. In een rode 250F won Juan Manual Fangio in 1957 zijn vijfde F1 wereldkampioenschap.

 

Mazda – De CX-5 Minagi concept geeft aan dat Mazda van plan is om het kleine suv-segment binnen te rijden en de strijd aan te gaan binden met de BMW X1,die niet aan te slepen is. De Minagi is ontworpen volgens Mazda’s nieuwe designfilosofie Kodo en is voorzien van SkyActiv technologie. Bij Mazda overigens ook de Europese première van de Shinari concept.

 

Mercedes – De nieuwe C-klasse is voor het eerst in Europa met het werelddebuut van de Coupé. De sedan werd in januari in Detroit onthuld tijdens de vooravond van de NAIAS in besloten kring in het Book Cadillac hotel…. en stond niet op de show.

De Coupé heeft styling details van de SLS en is uitgerust met LED-daglicht in de bumperspoiler. De nieuwe SLK zal ook te zien zijn. Het stalen klapdak kan worden voorzien van een panoramadakpaneel.  Verder op de Mercedes-stand de C63 AMG.

 

Mini – Opnieuw een spectaculaire concept car op de stand van Mini. Ditmaal is het de Rocketman, een 3+1-zitter met is met 3,42 m slechts 40 cm langer dan de originele Mini.. Hij heeft een spaceframe van koolstofvezelcomposiet en moet volgens Mini één op dertig kunnen halen. Het productiemodel krijgt dan ook vast wel BMW’s nieuwe driecilindermotor.

Naast de Rocketman staat ook de nieuwe zuinige Cooper SD op de stand.

 

Mitsubishi – laat een concept zien voor de volgende Colt, die in 2012 wordt verwacht op markten wereldwijd. Met waarschijnlijk 1,0- en/of 1,2-litermotoren in combinatie in combinatie met een CVT-transmissie moet het nieuwe model uitblinken qua zuinigheid.

 

Nissan – Concepten voor elektrische sportwagens worden steeds populairder. Er is op dat gebied ook wel wat winst te behalen qua CO2-emissie. Nissan komt nu met de Esflow, een tweezitter waarvan in elk achterwiel wordt aangedreven door een elektromotor. Hij moet in minder dan 5 seconden van 0-100 km/h kunnen sprinten en heeft een actieradius van 240 km. Ook staat de Micra DIG-S (Direct Injection Gasoline Supercharger)op de stand. Het is de eerste benzineauto in het B-segment die met een gewone brandstofmotor waarvoor in ons land geen bpm en mrb behoeft te worden betaald en veertien procent bijtelling heeft.

 

Novitec Rosso –  De Duitse tuningfirma heeft de Ferrari 599 GTO opgevoerd. De toch V12 bi-turbomotor van de Ferrari tweezitter levert nu 888 ph/653 kW en halt daarmee ruim 340 km/h. Hij staat op superlichte wielen. In iets meer dan drie tellen, 3,2 s, van 0-100 km/h.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding