Saab bouwt autosysteem op Android (filmpje)

Saab heeft in-carsoftware gebouwd, volledig werkend op Google’s besturingssyteem Android.

Het systeem wordt gepresenteerd onder de naam Saab IQon en bevat standaard een aantal applicaties als een mediaspeler, rekenmachine, zoekfunctie en browser. Auto’s met IQon bevatten een touchscreen van 8”. Zodra de bestuurder zijn auto start, wordt een internetverbinding opgezet. 

Saab heeft een zogenaamde ‘api’ uitgebracht waarmee toegang kan worden verkregen tot sensorinformatie in de auto. Op die manier kunnen gegevens over snelheid, temperaturen, locatie, rijrichting en andere eigenschappen worden uitgelezen. Softwareontwikkelaars mogen deze informatie gebruiken in applicaties en uitbrengen in de speciale IQon market. Op die plek kunnen bestuurders de applicaties weer downloaden voor gebruik in hun Saab. 

Er zijn nog geen Saab-modellen uitgerust met het IQon systeem; vooralsnog worden alleen demonstratiemodellen vertoond. Zie onderstaand filmpje om IQon in actie te zien. 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Saab bouwt autosysteem op Android (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Saab bouwt autosysteem op Android (filmpje)

Saab heeft in-carsoftware gebouwd, volledig werkend op Google’s besturingssyteem Android.

Het systeem wordt gepresenteerd onder de naam Saab IQon en bevat standaard een aantal applicaties als een mediaspeler, rekenmachine, zoekfunctie en browser. Auto’s met IQon bevatten een touchscreen van 8”. Zodra de bestuurder zijn auto start, wordt een internetverbinding opgezet. 

Saab heeft een zogenaamde ‘api’ uitgebracht waarmee toegang kan worden verkregen tot sensorinformatie in de auto. Op die manier kunnen gegevens over snelheid, temperaturen, locatie, rijrichting en andere eigenschappen worden uitgelezen. Softwareontwikkelaars mogen deze informatie gebruiken in applicaties en uitbrengen in de speciale IQon market. Op die plek kunnen bestuurders de applicaties weer downloaden voor gebruik in hun Saab. 

Er zijn nog geen Saab-modellen uitgerust met het IQon systeem; vooralsnog worden alleen demonstratiemodellen vertoond. Zie onderstaand filmpje om IQon in actie te zien. 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding