Topman Norbert Reithofer van BMW zei hierover dat het ‘ons e-model van China voor China wordt’. Vorig jaar introduceerden de Duitsers op de autoshow van Bejing de 535Li voor de Chinese markt. De auto wordt gebouwd in de fabriek van de joint venture BMW-Brilliance in Shenyang, in het noorden van China. In 2010 onthulde BMW in Geneve zijn ActiveHybrid 5 prototype, een doorontwikkeling van de hybride aandrijflijn van de ActiveHybrid 7.

 

China is een belangrijke groeimarkt voor BMW. Vorig jaar boekte het merk er een recordwinst en zag zijn verkopen daar met 87 procent toenemen. In Shenyang werden vorig jaar 55.600 auto’s gebouwd en met de opening van de nieuwe fabriek in Tiexi kan de productie worden uitgebreid tot 150 duizend exemplaren ‘op de middellange termijn’, aldus Reithofer.

BMW is verder van plan de testvloot van de elektrische Mini E uit te breiden en naar China te brengen, nadat vorig jaar gestart werd met  tests in Europa en Amerika.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding