De verkiezing werd vorig jaar voor de eerste keer gehouden en leverde toen de Jaguar XF als winnaar op. Dit keer resulteerde de verkiezing in vier klassewinnaars op en een ex aequo voor de titel. De BMW 5 Serie en de Citroën DS3 wonnen de Luxe, respectievelijk Economische klasse. Zij scoorden hetzelfde aantal punten en werden door de organisatie en accountant ook op andere punten onder de loep gelegd. Ook dan echter ontstonden geen verschillen, vandaar de dubbele winnaar. Intussen is besloten de procedure aan te passen zodat bij een ex aequo in een volgende verkiezing de jury de definitieve beslissing neemt.

Volgens het Nederlandse jurylid Henny Hemmes, medewerkster van AM, gaat de verkiezing niet om het kiezen van een ‘vrouwenauto’. "Achter Women’s World gaat een veertienkoppige, internationale jury schuil. De dames hebben allen hun sporen verdiend in de autojournalistiek, hebben veelal een sportieve achtergrond en/of verrichten veel testwerk."

Dit jaar is voor het eerst een prijs toegekend voor een ‘groene auto’. Deze klasse doet niet mee in de algemene kwalificatie omdat sommige modellen niet worden verkocht in de minimaal vereiste tien landen wereldwijd.

Algemeen

BMW 5 en Citroën DS3

Familieauto

1: Volvo S60; 2: Kia Sportage

Sportwagen

1: Aston Martin Rapide; 2: Audi TT

Luxe model

1: BMW 5-serie; 2: Jaguar XJ

Economische klasse

1: Citroën DS3 1.6 e-HDI; 2: Mini Diesel

Groene auto award

1: Audi TT; 2: Honda CR-Z

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding