Dit studiemodel beschikt over een moderne lithium-ion accu en kan daarmee 150 kilometer ver komen. Later dit jaar start een praktijkproef met de elektrische Octavia, die is gebaseerd op de Combi-uitvoering.
De Škoda Octavia Green E Line levert een continuvermogen van 60 kW, maar piekt desgewenst bij 85 kW. Het maximale koppel van 270 Nm is van meet af aan beschikbaar, zoals gebruikelijk bij elektrische auto’s. De Octavia sprint in zo’n 12 seconden van 0 naar 100 km/h. De top is begrensd op 135 km/h. 
Het accupakket bestaat uit 180 lithium-ion cellen die 26,5 kW genereren. Daarmee komt de Octavia-bestuurder 150 kilometer ver, waarna acht uur opladen via het 230V-net voldoende is om weer emissievrij te rijden. Dankzij energierecuperatie laden de accu’s ook onderweg bij. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding