De originele 328 uit 1936 had niet alleen een aërodynamische vormgeving, maar had bovendien een lichtgewicht buizenframe. Dank zij zijn lage gewicht van 780 kg was dan ook hij zeer geschikt voor de autosport. Zo won hij in 1940 de Mille Miglia.

De moderne 328 Hommage is dankzij het gebruik van koolstofvezelcomposiet (CFRP, voor carbon fibre reinforced plastic) eveneens een lichtgewicht sportwagen. Het materiaal werd voor het eerst toegepast in het dak van de BMW M3 en zal vanaf 2013 voor de elektrische BMW i3 en i8 worden gebruikt om het gewicht van de accu’s te compenseren. De nieuwe 328, die is ontworpen door Fritz Fiedler en Rudolf Schleicher, is uitgerust met een zescilindermotor. Het ontwerp grijpt met grote ronde koplampen en lederen riemen over de motorkap terug naar de oer-328. Uiteraard was de moderne variant in de tuin van Villa d’Este in gezelschap van enkele originle 328’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding