Osama Namba, de chiefdesigner van het Japanse merk, zei al op de autotentoonstelling van Genève begin maart, dat de Impreza Concept de richting aangeeft van het ontwerp van de nieuwe auto’s. Die nieuwe designfilosofie heet bij Subaru ‘Confidence in Motion’ en beleefde zijn werelddebuut met de Impreza Concept vorig jaar november op de LA Auto Show.

"Hoewel de conceptcar de naam Impreza draagt, zullen alle nieuwe modellen duidelijke kenmerken dragen van dit ontwerp" aldus Namba. "Het is ook de eerste keer dat we ernaar streven om een duidelijke lijn in het gehele modellengamma te krijgen."

Inmiddels is bevestigd dat er zes nieuwe modellen op stapel staan. De komende show in Los Angeles kunnen we de facelift van de Forester verwachten. Volgend jaar komen er drie nieuwe Subaru’s voor de Europese markten. De eerste is de nieuwe generatie Tribeca, de nieuwe Impreza en een compleet nieuw model, dat samen met Toyota is ontwikkeld. Subaru heeft de techniek daarvoor in handen en zal de nieuwe coupé op de markt brengen, maar het is nog niet bekend onder welke naam. Verder komen er hybride versies, waarvoor Toyota de aandrijflijnen levert en als laatste komt in 2014 de facelift van de Outback.

Intussen is ook bekend dat de nieuwe Impreza WRX STi tS een dak krijgt van CFRP, ofwel met koolstofvezel versterkt plastic. Verder is Subaru met Cosworth een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van een 1,6-liter viercilinder turbo boxermotor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding