In eerste instantie lijkt de zogenaamde Transition Roadable Aircraft veel op een kleine stadsauto, met aandrijving in de achterwielen. De vleugels van het voertuig zijn opgevouwd en kunnen met een druk op de knop elektronisch uitgeklapt worden. Vervolgens kan de auto, met een topsnelheid van 185 km/h, het luchtruim kiezen. 

Geïnteresseerden kunnen op internet alvast een exemplaar van de Transition Roadable Aircraft reserveren. Om het voertuig te mogen besturen is eerst wel een training van 20 uur vereist.

Het is niet de eerste keer dat een concept van een vliegende auto is ontwikkeld. Door de vele veiligheidseisen is het bedrijf Terrafugia, ontwikkelaar van de Transition, tot nu toe het enige bedrijf dat legaal dergelijke voertuigen mag verkopen. Bekijk hiernaast conceptfoto’s van de auto. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding