Dat meldt Automotive News Europe. Tot dusver was de terugkeer van Alfa gepland voor midden 2013 met de compacte 4C. Daarna zou een middenklasse sedan, de Giulia, volgen tegen het einde van 2013.

Strikt genomen is Alfa Romeo al aanwezig in de VS, want het heeft enkele 8C-modellen verkocht via dealers van Maserati. Het oorspronkelijke plan van Marchionne voorziet erin dat Noord-Amerika 85 duizend van de 500 duizend eenheden die voor 2014 zijn gepland. Maar die target lijkt twijfelachtig vanwege vertragingen bij de nieuwe vormgeving van de Giulia en bij grotere modellen. Vorig jaar verkocht Alfa Romeo wereldwijd maar 112 duizend auto’s.
In de afgelopen achttien maanden heeft Marchionne eerst drie ontwerpen voor de Giulia sedan goedgekeurd maar ook weer afgewezen. Het stylingwerk is nog lang niet klaar dus de Giulia sedan zou kunnen debuteren laat in 2013. De wagon komt dan pas in 2014.  De auto’s zouden worden geproduceerd in Amerika en dan geëxporteerd naar Europa. Hier moet de auto de 159 en de 159 sportwagon vervangen. Die zijn slecht verkocht en de productie is sinds eind mei beperkt. Er staat ook een grote Alfa Romeo in het productplan – die zou Chrysler kunnen bouwen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding