In de tweede film van deze serie staat de i-DTEC-motor centraal, samen met de technologie die resulteert in de lage uitstoot van uitlaatgassen. "Voor een zo laag mogelijke CO2-uitstoot moet je een auto over de gehele linie verbeteren", zegt Katsushi Watanabe, ontwikkelingsleider van de motor. "Het verminderen van de uitstoot was ons hoofddoel. We zijn er trots op dat we dat bereikt hebben zonder het sportieve karakter van de motor geweld aan te doen."

Design en weggedrag van de nieuwe Civic zijn volgens Honda afgestemd op de Europese markt. Het model komt begin 2012 als vijfdeurs hatchback op de markt en gaat dan de strijd aan in het C-segment. De film over de i-DTEC-motor is te bekijken op www.denieuwehondacivic.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding