‘’We willen ons verder in het topsegment ontwikkelen en denken daarbij inderdaad aan de naam Alpine. We zitten echter nog in de onderzoeksfase,”, heeft de tweede man van Renault, Carlos Tavares, bevestigd. Renault moet met name nog beslissen of het voor de luxere auto’s een apart merk wil gebruiken of dat ze gewoon als dure Renaults worden verkocht. Tavares, voorheen de baas van Nissan in de VS, weet in ieder geval wel welke kant hij met deze topmodellen op wil: ‘’Het moet élégance à la française worden."

Helemaal aan het andere eind van het gamma heeft Renault al wel de goedkope Dacia. Verder gingen eerder in Frankrijk geruchten dat ook concurrent Peugeot Citroen een oude merknaam (Simca) uit de kast wilde halen. Maar daar is sindsdien weinig meer over vernomen.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding