Het studiemodel heeft een volledig elektrische aandrijving en Audi belooft voldoende ruimte voor 4 personen bij een carrosserielengte van 3,80 meter. De A2 Concept is 1,69 meter breed en 1,49 meter hoog. De relatief hoge bouw geeft hem, op papier althans, een stoer gezicht. Qua maatvoering en type aandrijving lijkt de Audi een rechtstreeks antwoord op de BMW i3 te zijn; dat is immers ook een compacte elektrische 4-zitter.

De vier zitplaatsen staan los van elkaar en onder elke stoel bevindt zich bergruimte. De vloer is volledig vlak. Tussen de achterstoelen is bovendien plaats voor een city bike indien het voorwiel er even uitgehaald wordt. De technische specificaties en gegevens over de prestaties plus de actieradius houdt Audi nog even voor zich.

Over de verlichting vertelt het merk des te meer. De auto is voorzien van matrix beam koplampen, waarbij LEDs en microreflectoren voor een hoge lichtopbrengst zorgen, maar tegenliggers niet verblinden. De achterlichten passen hun lichtopbrengst aan de omstandigheden aan. Het mistachterlicht maakt gebruik van laserdiodes. Dat zorgt bij mist voor een sterke straal en projecteert een rode driehoek op de weg als waarschuwing voor achterliggers.

Voor de dagrijverlichting is gekozen voor het gebruik van lichtvezels. De A2 Concept is verder uitgevoerd met dynamic light, een lichtband die vanaf de hoek van de voorruit naar de achterzijde van de auto loopt. Deze ‘band’ herbergt diverse functies. Speciale sensoren ‘herkennen’ bijvoorbeeld de bestuurder. Hij of zij is dan in staat om door middel van een simpele beweging de deuren te openen. Tijdens het rijden fungeert de lichtband als markeringslicht. Als de bestuurder de richtingaanwijzer gebruikt, krijgt de band een knipperlichtfunctie. Bij het remmen laat de lichtband een naar voren bewegend rood licht zien. Zo wordt de remkracht duidelijk voor medeweggebruikers. Bekijk hiernaast de fotogalerij met concepttekeningen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding