Tot nu toe staan er voor de mediadagen, aanstaande woensdag en donderdag, 50 onthullingen op het programma, waarvan 17 wereldpremières. Verder zal de jaarlijkse Design Challenge deze keer laten zien welke ideeën de ontwerpers van de autofabrikanten hebben voor de filmauto van de toekomst.

Dit eerste deel van onze voorbeschouwing geeft een indruk van het nieuws uit Los Angeles.

Audi

In L.A. presenteert Audi voor het eerst de R8 GT, S6, S7 en S8 voor het Amerikaanse publiek. Over een eventuele wereldpremière is (nog) niets bekend.

BMW

De eerste modellen van het nieuwe i-submerk, de elektrische i3 en de i8 plug-in hybride maken hun Amerikaanse debuut, net als de nieuwe 3-Serie. De zesde generatie ‘3′ arriveert in februari in de VS en moet de Amerikanen overtuigen dat een dynamische auto ook superefficient kan zijn.

Bentley

Ook het topmerk van de Volkswagen Groep komt naar Californië met een model dat al in Europa voor het voetlicht kwam. Maar de Amerikanen kunnen hem in ieder geval nu ook bewonderen.

Buick

De LaCrosse GL Concept laat zien in welke richting de styling van de toekomstige Buicks gaat. De GM-divisie moet zich manifesteren als een verleidelijk en bereikbaar luxe merk. De hybride LaCrosse eAssist debuteert eveneens in Los Angeles.

Cadillac

2013 XTS – Cadillac was wat overijverig: de eerste foto’s van de XTS zijn immers vorige week al op de website geplaatst. De XTS beleeft in LA zijn wereldpremière en zal als 2013 model in september bij de Amerikaanse dealers staan. De voorbode van de XTS debuteerde in januari in Detroit als Platinum Concept.

Chevrolet

De 2013 Chevy Camaro ZL1 Convertible viert zijn werelddebuut onder de Californische zon. Hij is met zijn 558 pk sterke V8-motor de snelste cabriolet die Chevrolet ooit heeft gebouwd. Totdat wordt besloten om het dak van de Corvette ZR1 af te zagen….!

Ook de 2013 Spark Electric debuteert in L.A. Deze EV komt op markten wereldwijd, inclusief Amerika.

Fiat

De Amerikanen zullen eraan moeten geloven. Een nieuwe versie van de Fiat 500 debuteert in L.A. om de kleine stadsauto onder de aandacht te brengen, maar of de harten sneller zullen gaan slaan voor "de Italiaanse mini" valt te bezien. De 1,4-liter viercilinder turbomotor levert in de Abarth 135 pk

Ford

De blauwe ovaal presenteert drie wereldpremières: de Fiesta ST Concept, 2013 Escape en de 2013 Flex. De 3-deurs Fiesta ST Concept debuteerde in Frankfurt en in L.A. is het de beurt aan de 5-deursvariant. Verder staat naast de eveneens nieuwe Escape op de Ford-stand de nieuwe Flex, die nóg vierkanter is dan de eerste versie. Bovendien krijgt hij een 3,5-liter V6-motor met 285 pk, 20 pk meer dan in het huidige model.

 

Klik HIER voor deel 1 van de voorbeschouwing LA Autoshow. 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding