Van dit bedrag zal bijna acht miljard euro bestemd zijn voor Duitse locaties in Ingolstadt en Neckarsulm. Volgens Thomas Sigi, lid van de raad van bestuur, wil Audi wereldwijd een sterke groei bereiken – vooral op het gebied van lichtgewicht constructies en elektrische mobiliteit.

Afgelopen jaar heeft Audi een recordaantal van 3.500 nieuwe mensen aangesteld, van wie 1300 in Duitsland. Ook zijn de tijdelijke contracten van ruim vierhonmderd mensen omgezet in een permanent contract, terwijl zevenhonderd leerlingen een beroepsopleiding zijn begonnen in Ingolstadt en Nackersulm. Meer dan 1400 nieuwe mensen gingen in het Hongaarse Györ en 270 in Brussel aan de slag.

Om in de komende jaren te voldoen aan de behoefte aan geschoold personeel, is Audi met werknemersvertegenwoordigers overeengekomen om permanente arbeidscontracten aan te bieden aan leerlingen, academische studenten van beroepsopleidingen en deelnemers van het programma StEP (Study and Experience in Practice) nadat zij hun opleidingen hebben voltooid.

Intussen ontwikkelt Audi een allesomvattend programma voor de ontwikkeling van zijn eigen junior medewerkers. Die educatie stijgt uit boven de bestaande smallere beroepsopleiding, zoals Audi dat noemt. Het opdoen van buitenlandse ervaring maakt er deel van uit.