En je kan de critici niet ongelijk geven: zijn de Thema en Voyager nou modellen waar de Lancia fan warme gevoelens van krijgt?

Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel. Door de krachtenbundeling met Chrysler kunnen dromen alsnog uitkomen. Zoals het realiseren van een productieversie van de Fulvia conceptstudie uit 2003. Dit coupémodel oogstte toen veel applaus (net als het origineel uit 1967), maar met enkel verkoop via de Lancia dealers in Europa viel er geen aantrekkelijke businesscase van te maken.

Nu, bijna 10 jaar later, liggen de kaarten anders. In de VS is een gezonde afzetmarkt voor compacte sportwagens en dus heeft Chrysler ook wel trek in een dergelijk model. Als basis dient (anders dan bij de conceptstudie uit 2003) niet de Fiat Punto/Barchetta maar de opvolger van de Lancia Delta. Die zal afgeleid worden van de Dodge Dart en maakt gebruik van een opgerekt Alfa Romeo Giulietta platform.

Het is de verwachting dat de coupé, oftewel de Fulvia, een ingekorte wielbasis krijgt en wat lager dan de nieuwe Delta gepositioneerd zal worden om zo het gat met de Ypsilon te dichten. Voor Lancia fans valt met de reïncarnatie van de beroemde sportwagen de aanwezigheid van bastaardmodellen als de Thema en Voyager dan een stuk beter te pruimen.

Bron: Autointernationaal

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding