Voorbeschouwing Autosalon van Genève 2012, deel 3

Afgelopen vrijdag en zaterdag brachten we de eerste twee afleveringen van de voorbeschouwing van de Autosalon van Genève. Na het derde deel van vandaag, volgt er vanavond om 21.00 uur dan nog de laatste aflevering.

Gemballa McLaren MP4-12C, Porsche 991

Niet minder dan drie wereldprimeurs zijn er te verwachten van de Duitse tuningfirma. De eerste is een versie van de McLaren MP4-12C die een carrosserie krijgt van koolstofvezelcomposiet en superlichte wielen, vóór 20- en achter 21-inch.

De tweede wereldprimeur is er voor een Gemballa Porsche 991, ofwel de GT3-versie van de 911, ook met koolstofvezelcomposiet body en aerodynamische aanpassingen.
Nummer drie is een Gemballa-pakket voor de Porsche Cayenne. Beeld komt dinsdag beschikbaar. De Mistrale en Tornado, al eerder onthulde modellen ontbreken niet in  Genève.

Gumpert

Gumpert is niet ieder jaar aanwezig met een nieuw model, maar dit jaar onthult het merk zelfs twee modellen! Eén daarvan zal zeer waarschijnlijk de productieversie van de Tornante zijn. De ander laat zich vooralsnog raden. Mogelijk gaat het om een extra opgepepte versie van de Apollo. In de loop van volgende week weten we meer, wanneer Gumpert het doek van de auto’s haalt op de Zwitserse autobeurs.

Hyundai i30 Wagon, i20

Hyundai maakt haast met de uitbreiding van het gamma van de i30. In Genève staat de Hyundai i30 Wagon. De nieuwe generatie i30 maakte zijn debuut als vijfdeurs. Voor ons land komt de Wagon beschikbaar met de bekende 1.6-L diesel- en benzinemotoren. De Zuid-Koreanen zeggen dat de i30 Wagon één van de grootste bagageruimtes heeft in zijn klasse: 528 liter die naar 1640 liter kan worden uitgebreid. De i20 is in het midden van zijn levenscyclus en debuteert met een facelift.

Hyundai i-oniq concept

De i-oniq concept car is de nieuwe interpretatie van het ‘fluidic sculpture’design dat Hyundai al op de LA Auto Show in november liet zien. De 4,40 m lange i-oniq is een concept voor een sportieve, energiezuinige auto met range extender in de vorm van een 1.0-L 3-cilinder benzinemotor, die is verbonden met een 109 pk  sterke elektromotor. Hij heeft als EV een actieradius van 120 km en stoot dan 45 g/km aan CO2 uit.

IED Cisitalia

De Italiaanse designschool IED ontwierp een moderne versie van de legendarische Cisitalia 202 uit 1947. Cisitalia, ofwel Consorzio Industriale Sportieve Italia werd in 1946 opgericht door coureur Piero Dusio, bouwde in 1946 de eerste Cisitalia D46 racewagen en won meteen de Coppa Rezzi. Een jaar later kwam de 202, een door Pininfarina ontworpen tweezitter, beperkt tot zo’n 200 exemplaren. Cisitilia 202 E Concept is een herinterpretatie door de studenten van de Turijnse hogeschool. De E staat niet voor elektrische aandrijving, maar voor Evolutie. De motor is een 450 pk sterke V8. Het moet wiorden gezien als een designstudie, die op ware grootte zijn opwachting maakt.

Infiniti Emerg-E

De Emerg-E is voor het topmerk van Nissan wat de NSX is voor Honda’s luxe divisie Acura en de Lexus LF-LC. Infiniti’s sportwagenconcept heeft een elektromotor die wordt ondersteund door een 1.2-L benzinemotor voor het verlengen van de actieradius. De opvallende verschijning met glazen dak met zonnecellen zal net zo veel aandacht trekken als de NSX deed in Detroit in januari.

Irmscher Insignia Cross 4

De Duitse Opel-tuner Irmscher heeft de Insignia omgetoverd tot de Cross 4, waarbij de vier staat voor vierwielaandrijving. Het is nog een studiemodel met een 30 mm verlaagd onderstel, verbeterd remsysteem, en een uitlaat met vier eindstukken. Uiteraard zoals het een tuner betaamt, heeft Irmscher ook het uiterlijk verfraaid met een andere neus, bumpers en 21-inch wielen.

Italdesign Giugiaro Brivido Concept, concept voor VW

Details zijn nog onder embargo, al lanceerde Giugiaro enkele nietszeggende lekkermakertjes, foto’s van details van de nieuwe concept car. ’t Is dus wachten op de werkelijke onthulling in Genève. ItalDesign  Giugiaro komt ook nog met een concept op basis van een VW-model. Het is niet duidelijk wat we kunnen verwachten en moeten dus gaan kijken naar de onthulling.

Jaguar XF Sportbrake

Voor de 5-jaar oude XF komt nu eindelijk de stationwagen: de XF Sportbrake, die vanaf de B-stijl nieuw is ontworpen. Dat het om een niche-segmentje gaat mag duidelijk zijn, als je ziet dat er van de XF vorig jaar slechts 69 exemplaren zijn verkocht.

Jeep Grand Cherokee Sports Concept, Jeep Compass Concept

Bij Jeep allen Europees debuten. Voor de Jeep Grand Cherokee Sports Concept. Onder de motorkap de 3.0-L V6 CRD dieselmotor met Multijet II inspuiting. Uiteraard is het jasje sportiever uitgevoerd. Chrysler noemt de concept production-intent, ofwel bedoeld voor productie. Dat geldt ook voor de Compass Concept, terwijl de Jeep Wrangler Mountain Limited edition eveneens zijn Europese première viert.

Kia Cee’d

Kia stelt in Genève de nieuwe Cee’d voor. Hij staat op hetzelfde platform als zijn concernbroeder Hyundai i30. De Cee’d heeft een nieuwe grille in de stijl van de grote Optima, alsmede een vernieuwd interieur. Naast de 5-deursversie die nu debuteert, volgt op de autoshow in Parijs in september de introductie van de 3-deurs variant.

Lamborghini Aventador Roadster

Ook van de nieuwe topless Lambo is nog geen officieel beeld vrijgegeven. Wél is bekend dat de opvouwbare kap forser zal uitvallen dan dat van de Murcielago, zodat de achterkant ook wel groter moet zijn om de kap netjes weg te werken. Insiders verwachten dat de Roadster zo’n 50-60 kg zwaarder zal zijn dan de coupé.

Lancia Flavia Cabrio

Al eerder als conceptcar gezien, staat nu de productieversie klaar, die deze maand al beschikbaar komt op de grote Europese markten. De Flavia is in hart en nieren een Chrysler 200. Hij heeft een 175pk sterke 2,4-L motor en een 6-traps automatische transmissie.

Lexus LF-LC Concept

Geen wereldpremière, want de spectaculaire conceptcar debuteerde in Detroit. Maar er zullen heel wat bezoekers zich komen vergapen aan de LF-LC, die op de Amerikaanse show de prijs wegsleepte voor het beste studiemodel. Hij wordt geflankeerd door twee nieuwe F Sport-modellen, één van de Ct 200 en een nieuw model, waarover we nog net voor show meer te horen zullen krijgen.

Lotus Evora Roadster

Het beeld wijst uit dat deze wereldprimeur vast veel aandacht zal trekken. De Lotus Evora Roadster heeft een bijzondere kapconstructie. Details zijn nog onder embargo.

Lumma Porsche CLR 9S

Ook tuner Lumma Design komt met zijn eigen versie van de Porsche 911, de CLR 9S.

Afgezien van een opgeleukt uiterlijk heeft Lumma achterop een spoiler geplaatst die de neerwaartse druk extra verbetert.

Maserati GranTurismo Sport
De Maserati GT Sport is een nieuwe versie die komt tussen de GranTurismo S en de MC Stradale. Met zijn nieuwe bumper lijkt hij veel op de Stradale. Verder ook andere koplampen met LED daglichten en achterlampen met donkere lenzen. Uitgerust met de 4,7-liter V8 met 454 pk, 11 pk meer dan van de GT, voor een met 0,1 sec verbeterde sprinttijd naar 4,8 seconden.

Mansory McLaren MP4-12C

De Beierse firma Mansory heeft de McLaren MP4 in een nieuwe licht gezet. De auto is precies op tijd klaar voor introductie in Genève. Ten opzichte van de standaardversie is hij flink onder handen genomen. Met ondermeer een nieuwe body met een ultralichte motorkap met zichtbare koolstofvezelcomposiet details, dagrijverlichting en een aantal aerodynamische maatregelen. Motor en wegligging zijn verder verbeterd: de auto heeft nu rond de 670 pk en 675 Nm koppel, goed voor een topsnelheid van 353 km/h.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Voorbeschouwing Autosalon van Genève 2012, deel 3 - Automobielmanagement.nl

Voorbeschouwing Autosalon van Genève 2012, deel 3

Afgelopen vrijdag en zaterdag brachten we de eerste twee afleveringen van de voorbeschouwing van de Autosalon van Genève. Na het derde deel van vandaag, volgt er vanavond om 21.00 uur dan nog de laatste aflevering.

Gemballa McLaren MP4-12C, Porsche 991

Niet minder dan drie wereldprimeurs zijn er te verwachten van de Duitse tuningfirma. De eerste is een versie van de McLaren MP4-12C die een carrosserie krijgt van koolstofvezelcomposiet en superlichte wielen, vóór 20- en achter 21-inch.

De tweede wereldprimeur is er voor een Gemballa Porsche 991, ofwel de GT3-versie van de 911, ook met koolstofvezelcomposiet body en aerodynamische aanpassingen.
Nummer drie is een Gemballa-pakket voor de Porsche Cayenne. Beeld komt dinsdag beschikbaar. De Mistrale en Tornado, al eerder onthulde modellen ontbreken niet in  Genève.

Gumpert

Gumpert is niet ieder jaar aanwezig met een nieuw model, maar dit jaar onthult het merk zelfs twee modellen! Eén daarvan zal zeer waarschijnlijk de productieversie van de Tornante zijn. De ander laat zich vooralsnog raden. Mogelijk gaat het om een extra opgepepte versie van de Apollo. In de loop van volgende week weten we meer, wanneer Gumpert het doek van de auto’s haalt op de Zwitserse autobeurs.

Hyundai i30 Wagon, i20

Hyundai maakt haast met de uitbreiding van het gamma van de i30. In Genève staat de Hyundai i30 Wagon. De nieuwe generatie i30 maakte zijn debuut als vijfdeurs. Voor ons land komt de Wagon beschikbaar met de bekende 1.6-L diesel- en benzinemotoren. De Zuid-Koreanen zeggen dat de i30 Wagon één van de grootste bagageruimtes heeft in zijn klasse: 528 liter die naar 1640 liter kan worden uitgebreid. De i20 is in het midden van zijn levenscyclus en debuteert met een facelift.

Hyundai i-oniq concept

De i-oniq concept car is de nieuwe interpretatie van het ‘fluidic sculpture’design dat Hyundai al op de LA Auto Show in november liet zien. De 4,40 m lange i-oniq is een concept voor een sportieve, energiezuinige auto met range extender in de vorm van een 1.0-L 3-cilinder benzinemotor, die is verbonden met een 109 pk  sterke elektromotor. Hij heeft als EV een actieradius van 120 km en stoot dan 45 g/km aan CO2 uit.

IED Cisitalia

De Italiaanse designschool IED ontwierp een moderne versie van de legendarische Cisitalia 202 uit 1947. Cisitalia, ofwel Consorzio Industriale Sportieve Italia werd in 1946 opgericht door coureur Piero Dusio, bouwde in 1946 de eerste Cisitalia D46 racewagen en won meteen de Coppa Rezzi. Een jaar later kwam de 202, een door Pininfarina ontworpen tweezitter, beperkt tot zo’n 200 exemplaren. Cisitilia 202 E Concept is een herinterpretatie door de studenten van de Turijnse hogeschool. De E staat niet voor elektrische aandrijving, maar voor Evolutie. De motor is een 450 pk sterke V8. Het moet wiorden gezien als een designstudie, die op ware grootte zijn opwachting maakt.

Infiniti Emerg-E

De Emerg-E is voor het topmerk van Nissan wat de NSX is voor Honda’s luxe divisie Acura en de Lexus LF-LC. Infiniti’s sportwagenconcept heeft een elektromotor die wordt ondersteund door een 1.2-L benzinemotor voor het verlengen van de actieradius. De opvallende verschijning met glazen dak met zonnecellen zal net zo veel aandacht trekken als de NSX deed in Detroit in januari.

Irmscher Insignia Cross 4

De Duitse Opel-tuner Irmscher heeft de Insignia omgetoverd tot de Cross 4, waarbij de vier staat voor vierwielaandrijving. Het is nog een studiemodel met een 30 mm verlaagd onderstel, verbeterd remsysteem, en een uitlaat met vier eindstukken. Uiteraard zoals het een tuner betaamt, heeft Irmscher ook het uiterlijk verfraaid met een andere neus, bumpers en 21-inch wielen.

Italdesign Giugiaro Brivido Concept, concept voor VW

Details zijn nog onder embargo, al lanceerde Giugiaro enkele nietszeggende lekkermakertjes, foto’s van details van de nieuwe concept car. ’t Is dus wachten op de werkelijke onthulling in Genève. ItalDesign  Giugiaro komt ook nog met een concept op basis van een VW-model. Het is niet duidelijk wat we kunnen verwachten en moeten dus gaan kijken naar de onthulling.

Jaguar XF Sportbrake

Voor de 5-jaar oude XF komt nu eindelijk de stationwagen: de XF Sportbrake, die vanaf de B-stijl nieuw is ontworpen. Dat het om een niche-segmentje gaat mag duidelijk zijn, als je ziet dat er van de XF vorig jaar slechts 69 exemplaren zijn verkocht.

Jeep Grand Cherokee Sports Concept, Jeep Compass Concept

Bij Jeep allen Europees debuten. Voor de Jeep Grand Cherokee Sports Concept. Onder de motorkap de 3.0-L V6 CRD dieselmotor met Multijet II inspuiting. Uiteraard is het jasje sportiever uitgevoerd. Chrysler noemt de concept production-intent, ofwel bedoeld voor productie. Dat geldt ook voor de Compass Concept, terwijl de Jeep Wrangler Mountain Limited edition eveneens zijn Europese première viert.

Kia Cee’d

Kia stelt in Genève de nieuwe Cee’d voor. Hij staat op hetzelfde platform als zijn concernbroeder Hyundai i30. De Cee’d heeft een nieuwe grille in de stijl van de grote Optima, alsmede een vernieuwd interieur. Naast de 5-deursversie die nu debuteert, volgt op de autoshow in Parijs in september de introductie van de 3-deurs variant.

Lamborghini Aventador Roadster

Ook van de nieuwe topless Lambo is nog geen officieel beeld vrijgegeven. Wél is bekend dat de opvouwbare kap forser zal uitvallen dan dat van de Murcielago, zodat de achterkant ook wel groter moet zijn om de kap netjes weg te werken. Insiders verwachten dat de Roadster zo’n 50-60 kg zwaarder zal zijn dan de coupé.

Lancia Flavia Cabrio

Al eerder als conceptcar gezien, staat nu de productieversie klaar, die deze maand al beschikbaar komt op de grote Europese markten. De Flavia is in hart en nieren een Chrysler 200. Hij heeft een 175pk sterke 2,4-L motor en een 6-traps automatische transmissie.

Lexus LF-LC Concept

Geen wereldpremière, want de spectaculaire conceptcar debuteerde in Detroit. Maar er zullen heel wat bezoekers zich komen vergapen aan de LF-LC, die op de Amerikaanse show de prijs wegsleepte voor het beste studiemodel. Hij wordt geflankeerd door twee nieuwe F Sport-modellen, één van de Ct 200 en een nieuw model, waarover we nog net voor show meer te horen zullen krijgen.

Lotus Evora Roadster

Het beeld wijst uit dat deze wereldprimeur vast veel aandacht zal trekken. De Lotus Evora Roadster heeft een bijzondere kapconstructie. Details zijn nog onder embargo.

Lumma Porsche CLR 9S

Ook tuner Lumma Design komt met zijn eigen versie van de Porsche 911, de CLR 9S.

Afgezien van een opgeleukt uiterlijk heeft Lumma achterop een spoiler geplaatst die de neerwaartse druk extra verbetert.

Maserati GranTurismo Sport
De Maserati GT Sport is een nieuwe versie die komt tussen de GranTurismo S en de MC Stradale. Met zijn nieuwe bumper lijkt hij veel op de Stradale. Verder ook andere koplampen met LED daglichten en achterlampen met donkere lenzen. Uitgerust met de 4,7-liter V8 met 454 pk, 11 pk meer dan van de GT, voor een met 0,1 sec verbeterde sprinttijd naar 4,8 seconden.

Mansory McLaren MP4-12C

De Beierse firma Mansory heeft de McLaren MP4 in een nieuwe licht gezet. De auto is precies op tijd klaar voor introductie in Genève. Ten opzichte van de standaardversie is hij flink onder handen genomen. Met ondermeer een nieuwe body met een ultralichte motorkap met zichtbare koolstofvezelcomposiet details, dagrijverlichting en een aantal aerodynamische maatregelen. Motor en wegligging zijn verder verbeterd: de auto heeft nu rond de 670 pk en 675 Nm koppel, goed voor een topsnelheid van 353 km/h.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding