De ZOE komt dit najaar in Nederland op de markt en wordt geproduceerd in de fabriek van Flins, in Frankrijk. In Nederland zal het eerste uitrustingsniveau ZOE Life worden aangeboden vanaf 20.690 incl. btw  en bpm. Deze uitvoering is uitgerust met onder meer de Caméléon-lader. Twee luxere versies worden aangeboden voor  22.490 inclusief btw en bpm. De batterij wordt gehuurd voor een bedrag vanaf 79 euro incl.btw per maand voor 10.000 km per jaar / 36 maanden. ZOE is de eerste seriegeproduceerde elektrische auto met een maximale actieradius van 210 km.

De ZOE is de eerste elektrische auto die met verschillende vermogens (tot 43 kW) kan worden opgeladen, dankzij de ingebouwde oplader Caméléon. De oplaadtijd varieert dan van dertig minuten tot negen uur. Bij een snellaadpunt dat 22 kW levert, kan de ZOE bijvoorbeeld in één uur worden opgeladen. Deze oplaadpunten zijn eenvoudiger en goedkoper om grootschalig neer te zetten dan de huidige snelle oplaadpunten. Opladen met 22 kW zorgt voor een langere levensduur voor de batterijen en heeft minder impact op het lichtnet dan snel opladen met 43 kW.

De ZOE kan vanaf vandaag worden gereserveerd op een speciale website.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding