Drie maanden na de marktintroductie van de CC presenteert Volkswagen de exclusieve R-Line. De sportiviteit van deze elegante vierdeurscoupé wordt extra benadrukt door de voorbumper met hoogglanzend zwarte en verchroomde accenten, sideskirts en lichtmetalen velgen type Mallory. In het interieur: dorpels en een multifunctioneel met leder bekleed sportstuur met R-Line-logo.

De CC R-Line gaat in november in productie en is vanaf eind dit jaar leverbaar met alle efficiënte benzine- en dieselmotoren die voor de CC-reeks leverbaar zijn. De prijzen van de CC R-Line worden in de aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Precies dertig jaar geleden verscheen de eerste Scirocco GTS. De Scirocco GTS die Volkswagen nu presenteert, is op dezelfde sportieve leest geschoeid. Zo is hij voorzien van de 154 kW/210 pk sterke TSI-motor en is daarmee goed voor een topsnelheid van 240 km/uur en een ‘0-100′-sprint in slechts 6,9 seconden. Het gemiddelde verbruik bedraagt 1 op 13,5 (DSG: 1 op 13,3).

Het uiterlijk van de Scirocco GTS valt op door de nadrukkelijke verwijzingen naar raceauto’s uit de jaren zeventig en tachtig, zoals de striping. Ook is hij voorzien van specifieke bumpers, sideskirts en 18-inch lichtmetalen velgen type Thunder.

Het interieur is een combinatie van zwart met rode afwerkingsaccenten, zoals de stiksels van de lederen bekleding. Nog een nostalgisch detail is de pooknop in golfbal-design.

De GTS-uitvoering van de Scirocco komt later dit jaar in beperkte oplage op de markt. De prijsstelling is nog niet bekend.