De door Laurens van den Acker (Nederlandse directeur corporate design van Renault) ontworpen auto is een ode aan de Alpine A110 Berlinette, die vijftig jaar geleden werd geïntroduceerd. De Alpine A110-50 beleefde in mei 2012 tijdens de afgelopen Grand Prix van Monaco zijn première. Zondag 26 augustus kan het Nederlandse publiek de spectaculaire sportauto voor het eerst zien rijden tijdens City Racing Rotterdam. Het conceptmodel rijdt in Rotterdam in colonne met tien historische Alpine-modellen, waaronder de A110, de A310 en de A610.

De merknaam Alpine behoort tot het ‘nationale erfgoed’ van Frankrijk, vindt Renault. Passie voor sport en de vertrouwde techniek van Renault zijn diep geworteld in de genen van de auto’s van Alpine. De koolstofvezel carrosserie is voorzien een nieuwe tint blauw, die een moderne interpretatie is van het beroemde Alpine-blauw.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding