Met een oplage van slechts tweehonderd exemplaren wereldwijd is de Range Rover Evoque Special Edition by Victoria Beckham een exclusieve verschijning – en niet alleen vanwege zijn gelimiteerde aantal. Met deze Special Edition die is gecreëerd in een samenwerking tussen het Land Rover Design Team en de Britse modeontwerpster Victoria Beckham is een uiterst luxe auto gemaakt die het karakter een nieuwe richting geeft via subtiele kleuren en details.

Zo onderscheidt de bij Land Rover’s Engineering To Order (ETO) gebouwde auto zich onder meer door de handmatig aangebrachte matgrijze lakkleur satin grey, speciale lichtmetalen velgen in Gloss Black, rosé gouden exterieur- en interieurdetails, bekleding in soepel, ‘vintage style’ semi-aniline leder in Tan, afgewerkt met ‘unieke handsteek. Andere kenmerken zijn ultraluxueuze mohair matten en microsuède hemelbekleding, nieuwe interieurafwerkingen, op maat gemaakte vierdelige kofferset en met de hand gestikte lederen map voor het ínstructieboek van de auto, gesigneerd door Victoria Beckham.

Nederland is een van de weinige landen ter wereld waar dit model zal worden aangeboden. Directeur Marc Bienemann van Jaguar Land Rover BeNeLux, legt uit: "Hoewel de auto in principe was voorbehouden aan slechts enkele markten wereldwijd, hebben wij als Land Rover Nederland direct vanaf het begin van het project gesteld dat deze special edition ook in Nederland op de markt moest komen. Andere exclusieve edities, zoals de Range Rover Autobiography Ultimate Edition, wisten eveneens een gevoelige snaar te raken bij Nederlandse Land Rover rijders. Deze verwachting wordt gestaafd door de belangstelling die potentiële klanten aan ons kenbaar hebben gemaakt sinds de introductie van de auto in Beijing. De animo is relatief groot, zodat wij onze toewijzing van drie auto’s hebben kunnen verhogen tot vier."

De eerste exemplaren van de ‘met de hand gebouwde’ Victoria Beckham zullen vanaf november worden geleverd. Deze is alleen leverbaar als coupé en met vier zitplaatsen. De Nederlandse vanafprijs voor dit exclusieve model is 125.600 euro inclusief btw en bpm. Bekijk rechts van dit artikel de foto’s in de galerij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding