Volgens de Amerikaanse Wall Street Journal zal General Motors de productie van de Volt in september en oktober gedurende 26 dagen stilleggen. Het betreft in totaal veertienhonderd medewerkers. GM reageert hiermee op achterblijvende vraag, overigens al voor de tweede keer dit jaar want in het begin van het jaar is de Hamtramck-fabriek in Detroit vijf weken lang gesloten. In deze fabriek worden ook de Opel Ampera en de Chevrolet Malibu sedan gebouwd. En eind volgend jaar moet de Chevrolet Impala er nog bij komen.

Volgens informatie van Autodata heeft Chevrolet in het afgelopen jaar 10,6 duizend Volts verkocht voor veertigduizend dollar per stuk. Maar eind juli zou de voorraad bij de Chevrolet-dealers nog 6,4 duizend auto’s groot zijn. Dat is genoeg voor 84 dagen. Ook de verkoop van de Opel-versie verloopt moeizaam. In Duitsland zijn tot en met juli zo’n zeshonderd Ampera’s verkocht. Maar in Nederland waren het tot en met juli vijftienhonderd stuks.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding