Zeker als zij de zaken serieus gaan aanpakken, zoals Qoros. Dit door fabrikant Chery ‘verzonnen’ automerk zal in maart op de autosalon van Genève de eerste van 3 compleet nieuwe modellen presenteren. Die zijn niet alleen voorzien van een modern, Europees design maar bieden ook de modernste snufjes. Dat dit geen holle PR praat is, kan afgeleid worden van de lijst van toeleveranciers. Daarop prijken namen als Magna Steyr, Continental, Bosch, Valeo en Microsoft. Chery belooft alvast dat de modellen van Qoros in aanmerking zullen komen voor 5 botssterren van de het onafhankelijke instituur EuroNCAP.

Qoros is een joint venture tussen Chery en Israel Corporation, een industriële holding. Deze bedrijven sloten in 2007 een partnerschap en uit dit huwelijk zal als eerste een middenklasse sedan van het formaat Chevrolet Cruze worden geboren, ontworpen door de Europeaan Gert Volker Hildebrand. Dat is de voormalige ontwerpchef van Mini. In een later stadium zullen nog 2 andere koetswerkvormen volgen.

Qoros wil in het Chinese Changshu in eerste instantie 150.000 auto’s gaan bouwen, maar dit aantal moet gestaag worden opgevoerd tot 450.000 eenheden. Een belangrijk deel daarvan is bestemd voor de Europese markt. Over de techniek wordt nog erg geheimzinnig gedaan, maar we verwachten ons in elk geval een benzinemotor. Hybride en elektrische varianten zijn door het bedrijf ook toegezegd. Of er ook een dieselvariant komt, is nog onduidelijk.

Bron: Autointernationaal

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding