Van de voorloper werden meer dan 3,4 miljoen exemplaren geproduceerd, in de periode 1957-1975. De nieuwe Fiat 500 werd op 4 juli 2007 onder enorme belangstelling geïntroduceerd met meer dan duizend geaccrediteerde journalisten die naar Turijn waren gekomen.  De auto is in Europa erg populair, maar dat bleef niet beperkt tot Europa. Begin 2011 is de Fiat 500 geïntroduceerd in Amerika, terwijl hij geproduceerd wordt in de Mexicaanse productiefaciliteit Toluca. In totaal werden er in Noord-Amerika meer dan 73 duizend stuks van de 500 geregistreerd sinds 2011, waarvan 42 duizend in de eerste tien maanden van 2012. Fiat heeft een fanpage op Facebook (www.facebook.com/fiat500). Deze pagina heeft inmiddels driehonderdduizend leden verzameld uit heel de wereld, aldus Fiat.

Fiat Nederland behaalde bij de laatste verkiezing Zakenauto van het Jaar 2013 de tweede plaats, na al diverse keren hoog gescoord te hebben. De jury zegt van de Fiat 500 dat de auto ‘aaibaar en representatief’ tegelijk is. ‘Makelaar en gezinshulp rijden allebei in de kleine Italiaan en dat is gewoon knap. Er is over zijn TwinAir-motor al veel gezegd maar de zoveelste toppositie in Zakenauto van het Jaar-verkiezing spreekt duidelijke taal. De 500 is letterlijk een vaste waarde geworden. Hij biedt een combinatie van stijl, lage kilometerkosten en een goede restwaarde’, aldus de jury. Die jury bestaat overigens uit directeuren van vier grote leasemaatschappijen, grote fleetowners en vakjournalisten. De Zakenauto van het Jaar is een praktijkprijs, gebaseerd op harde cijfers uit de praktijk. De auto moet zich dus bewezen hebben.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding