Gisterenavond onthulde BMW in Hollywood voor een klein gezelschap internationale correspondenten de derde loot aan de i-stam, de i3 Concept Coupé, die nu op de show zijn werelddebuut maakt. De conceptcar is de nieuwe interpretatie van de speciaal voor BMW i ontwikkelde stream flow design. De auto heeft net als de i3 een carrosserie van carbon fiber reinforced plastic en is de eerste elektrische auto die volledig met het internet verbonden is. Innovatieve en voor toepassing in productiewagens ontwikkelde BMW i ConnectedDrive-diensten garanderen een gebruik van het navigatiesysteem dat is gericht op de speciale vereisten voor het gebruik van de e-mobiliteit en de overdracht van gegevens tussen voertuig, zijn omgeving en de smartphone van zijn bestuurder.

De i3 Concept Coupé  heeft een lithium-ion accupakket, dat net als bij de i3 mcv (mega city vehicle) in de bodem is verwerkt. De auto heeft een lengte van 3,96 m, een breedte van 1.77 m en een hoogte van 1,56 m. Hij is daarmee breder en lager dan de i3 mcv. De wielbasis van 2,57 m is dezelfde als van de i3.

De auto verwelkomt de bestuurder, maakt verbinding met de smartphone, laadt daarvan de agenda en weet meteen het adres zodat dit in het navigatiesysteem wordt verwerkt. Tegelijk wordt bekeken waar vlak bij het doel een laadstation is en kan er daar bovendien meteen laadtijd worden gereserveerd, terwijl ook wordt berekend hoeveel energie nodig is voor de terugweg en komen tips voor restaurants op het scherm. Het is de verwachting dat de productieversie van de i3 op de IAA in september 2013 zijn debuut zal maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding