Het debuut van de F150, zoals de sportauto zeer waarschijnlijk gaat heten, staat gepland voor januari, als in Detroit de jaarlijkse autoshow wordt gehouden. Het nieuwe vlaggenschip krijgt een 6,3 liter grote V12 van zo’n 800 pk. Een elektromotor levert via KERS (Kinetic Energy Recovery System; bekend uit de Formule 1) nog eens zo’n 100 pk extra. Ter vergelijking: de Enzo kwam tot 660 pk.

De F150 belooft niet alleen beresterk, maar dankzij een koolstofvezel carrosserie ook ultralicht te worden. Verder kunnen we rekenen op een zeer aërodynamisch gevormd koetswerk, overigens zonder opzichtige spoilers. Mede daardoor (en natuurlijk door de hybride aandrijflijn) zal de Ferrari opmerkelijk zuinig worden. De levering komt na de zomer van 2013 op gang. Onderstaand een filmpje waarbij testritten van Ferrari’s snelste te zien zijn.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding