Meer UHSS-staal bij Nissan en Infiniti

Nissan gaat het gebruik van lichtgewicht UHSS staal intensiveren om auto’s lichter en zuiniger te maken. Het aandeel van deze metaalsoort moet toenemen tot circa 25 procent.

Het voordeel van Ultra High Tensile Strength Steel (UHSS) is dat het, in tegenstelling tot andere ultrasterke en lichte staalsoorten, door middel van mallen in complexe vormen geperst kan worden. Zo kan de staalsoort dus ook eenvoudig gebruikt worden voor ingewikkelde carrosserieonderdelen. De nagelnieuwe Infiniti Q50, die eerder dit jaar zijn debuut beleefde, is de eerste auto van het Japanse concern dat van UHSS gebruikmaakt. De lichtgewicht staalsoort moet er aan bijdragen dat de carrosserieën van Nissan/Infiniti modellen zo’n vijftien procent lichter worden, met gunstige gevolgen voor het brandstofverbruik. Nissan mikt op een brandstofverbruikreductie van 35 procent tegen het einde van 2016. De productie van de Infiniti Q50, die dus de primeur heeft met UHSS, start later dit jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Meer UHSS-staal bij Nissan en Infiniti - Automobielmanagement.nl

Meer UHSS-staal bij Nissan en Infiniti

Nissan gaat het gebruik van lichtgewicht UHSS staal intensiveren om auto’s lichter en zuiniger te maken. Het aandeel van deze metaalsoort moet toenemen tot circa 25 procent.

Het voordeel van Ultra High Tensile Strength Steel (UHSS) is dat het, in tegenstelling tot andere ultrasterke en lichte staalsoorten, door middel van mallen in complexe vormen geperst kan worden. Zo kan de staalsoort dus ook eenvoudig gebruikt worden voor ingewikkelde carrosserieonderdelen. De nagelnieuwe Infiniti Q50, die eerder dit jaar zijn debuut beleefde, is de eerste auto van het Japanse concern dat van UHSS gebruikmaakt. De lichtgewicht staalsoort moet er aan bijdragen dat de carrosserieën van Nissan/Infiniti modellen zo’n vijftien procent lichter worden, met gunstige gevolgen voor het brandstofverbruik. Nissan mikt op een brandstofverbruikreductie van 35 procent tegen het einde van 2016. De productie van de Infiniti Q50, die dus de primeur heeft met UHSS, start later dit jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding