Tijdens een speciaal evenement aan de vooravond van de show in de Big Apple onthulde Honda de gefacelifte Odyssey. Het waren echter niet de scherpere lijnen en de mistlampen met verchroomde randen van de minivan die de aandacht kregen van de journalisten. De aandacht ging vooral uit naar de in de kofferbak geïntegreerde stofzuiger, de HondaVac (afkorting van ‘vacuum cleaner’), waarmee de Touringversie van de 2014 Odyssey geleverd zal worden.

Honda zegt de eerste te zijn met zo’n huishoudelijk apparaat, dat de Japanners samen met stofzuigerfabrikant Shop-Vac hebben ontwikkeld. De Honda ‘ kruimeldief’ heeft een stofzak en verwisselbaar filter en wordt geleverd met een slang en verschillende zuigmondjes, waarmee men in alle hoeken van de auto kan komen. De stofcontainer en accessoires zijn tegen de binnenkant van het linker achterscherm bevestigd.

De HondaVac hoeft niet te worden ingeplugd of opgeladen en kan als de motor loopt, acht minuten zijn nut bewijzen.

Met de ‘Vac’ heeft Honda behoorlijk veel aandacht naar zich toe ‘gezogen’: van NBC News tot Fox News, de grote Amerikaanse kranten, internet sites, Facebook en Twitter.

De Odyssey staat op de derde plaats van bestverkocht minivans in de VS, achter de Toyota Sienna en Dodge Caravan. De verkopen zijn tegenwoordig echter nog maar eenderde van die in het jaar 2000.