Alfa Romeo Giulietta
De Alfa is gefacelift. Ook krijgt hij een nieuwe 150 pk sterke 2.0-liter JTDM 2 motor met 380 Nm koppel. Verder is er een nieuw infotainmentsysteem

Audi Quattro Concept
Publiekstrekker is ongetwijfeld de quattro Concept, waarover al veel geruchten rondgaan. Hij wordt waarschijnlijk gebouwd in een zeer gelimiteerd aantal en gaat naar verluidt zo’n anderhalve ton kosten. Onder de kap een opgevoerde variant van de 4.0 twin-turbo V8 met zo’n 600 pk, terwijl een elektromotor zal zorgen voor extra koppel.

Audi A3 sedan en cabriolet en A8
Van de gefacelifte A3 zullen zowel de limousine als de cabriolet hun debuut maken.
Ook de A8 is onder handen genomen. De grote limo krijgt de beschikking over krachtigere TSI- en TDI-motoren, maar met gereduceerd verbruik en uitstoot, alsmede nieuwe assistentiesystemen en innovatieve matrix-led koplampen. Verder is het interieur opgefrist, zodat de A8 in staat moet zijn het op te nemen tegen de gloednieuwe Mercedes S-Klasse.
Bentley Continental GT S
De Engelse divisie van de Volkswagen Groep komt met de ‘S’ varianten van de Continental GT modellen naar de IAA. Ze hebben sportieve exterieur details en een verlaagd onderstel, terwijl de V8 twin-turbo 528 pk produceert met een maximum koppel van 680 Nm. De actieradius is ondanks de grote snelle motor zo’n achthonderd kilometer. De technologie in de GT Coupé en Convertible is verder geoptimaliseerd.
BMW i3 en i8
Bij BMW zal er grote drukte zijn, want het merk presenteert zeven nieuwe auto’s. Het belangrijkst is het publieksdebuut van de BMW i3 (wordt de i3 een succes? Stem op de poll op de homepage van deze website) en – dit was tot het moment van schrijven eigenlijk nog geheim – de i8 hybride sportwagen. Die laatste stond aanvankelijk op de rol voor zijn wereldpremière in Los Angeles in november, maar BMW wil de IAA-bezoekers zijn bijzondere sportwagen niet onthouden. Overigens zal in oktober de elektrische i3 in en om Amsterdam op de weg te zien zijn, want daar vinden de eerste rij-impressies plaats voor de internationale media. De marktintroductie van de i3 volgt in november.
De i3-klanten wordt een uitgebreide service aangeboden met de installatie van een oplaadsysteem, beschikbaarstelling van andere BMW-modellen voor wanneer het nodig mocht zijn en DriveNow mogelijkheden en services van ConnectedDrive.
BMW 4-Serie en M4 Concept
De 4-Serie viert zijn wereldpremière en krijgt g

ezelschap van de M4 Concept, die in augustus werd onthuld in Pebble Beach. De snelle M4 krijgt een circa 450 pk sterke zescilinderlijnmotor met TwinPower turbochargers.

BMW X5 en X5 e-Drive
Met de derde generatie van de X5 is al gereden maar hij wordt officieel onthuld in Frankfurt, net als de Concept X5 eDrive, de voorloper van een plug-in hybride model van de grote sav. De concept car heeft een 70 kw/95 pk sterke elektromotor en kan daarmee een snelheid van 120 km/u halen en afstand van 30 km afleggen. Voor langere afstanden en hogere snelheden wordt een viercilinder-benzinemotor met turbotechnologie ingeschakeld. Een gemiddeld verbuik van 3,8 L/100 km moet mogelijk zijn, zegt BMW.

BMW Concept Active Tourer Outdoor
Dit is meer dan een ontwerpstudie. De CAT is eveneens een plug-in hybride, die we binnen niet al te lange tijd als productievariant kunnen verwachten. De auto is uitgerust met een elektromotor achterin en een dwars voorin geplaatste driecilinder-benzinemotor met turbo, die de voorwielen aandrijft. Het gecombineerde vermogen bedraagt 140 kW/190 pk, terwijl een verbruik van minder dan 2,5 l/100 km haalbaar moet zijn. In elektromode rijdt hij maximaal 36 km en haalt 120 km/u.
De CAT heeft een wielbasis van 2,67 m en is 4,35 m lang. Hij heeft een in het interieur geïntegreerde, wegklapbare fietsendrager.

Cadillac Elmiraj
De Cadillac Elmiraj Concept is onthuld in augustus op Pebble Beach, maar nog niet bevestigd voor zijn komst naar de IAA. De 5,20 m lange Caddy zou een voorloper zijn van een nieuw vlaggenschip van GM’s luxe divisie. De concept car is uitgerust met een 4,5-liter V8 turbomotor met 500 pk en 678 Nm koppel.
Caterham Seven 165
Er is alleen een donker detailplaatje van de nieuwe Seven 165 vrijgegeven, dus moeten we geduld hebben tot aanstaande dinsdag de onthulling is van de nieuwe Caterham. Het is al bekend dat de auto is uitgerust met een gemodificeerde 80 pk sterke  driecilinder-turbomotor van 600 cc van Suzuki.
Chevrolet Camaro
Het heeft even geduurd, maar nu introduceert Chevy dan toch de Camaro Coupé en Convertible in Europa. Beide carrosserievarianten komen beschikbaar met de 6.2-V8 met 425 pk. Wat de plannen voor Nederland zijn, en eventuele prijzen, is niet door Chevrolet gecommuniceerd.
Citroën C4 Picasso en C- Cactus Concept
In het voorjaar reden we al met de nieuwe C4 Picasso, maar nu pas krijgt het publiek hem te zien. Verder had Citroën al aangekondigd met de DS-lijn te willen concurreren met Audi, maar ook een andere divisie van de Volkswagen Groep is op de radar van het Franse merk: Skoda krijgt concurrentie van Citroëns nieuwe C-modellen, waarvan de Cactus Concept de voorloper is. Aan de vooravond van de show organiseert het merk een persconferentie alleen voor Franse journalisten…
Dacia Duster
Voor de Dacia Duster staat met een nieuw front op de show.

Ferrari 458 Speciale
De 458 is naar de sportschool geweest, met als resultaat de snelle versie, die is voorzien van verbeterde aerodynamica voor de bumpers voor en achter. Belangrijk voor liefhebbers is de tot circa 600 pk opgevoerde V8-motor met een maximum koppel van540 Nm. Met deze motor is de Ferrari in staat om in 3,0 seconden van 0-100 km/h te sprinten.
Ford S-Max
Met de S-Max Concept wil Ford zijn visie laten zijn op een toekomstige sav. Het design is een vervolg op het huidige model. De concept car heeft een flexibeler interieur en is voorzien van de nieuwste technologieën. Onder de kap een nieuwe 1.5-liter EcoBoostmotor.

Ford Mondeo Vignale Concept
Ford heeft een wereldpremiere met de Mondeo Vignale, een concept dat een kijkje geeft op een nieuwe modellenlijn, die begin 2015 wordt gelanceerd. Naast de sedan is er ook al een concept voor een stationwagen. De Vignale moet een premium uitstraling krijgen met een met leer afgewerkt interieur. De prodcutieversie zal weliswaar niet staan op de grote 20-inch wielen, zoals de Mondeo Vignale Concept.

Honda Civic Tourer
De stationwagenvariant van de Civic heeft een bagageruimte van 624 liter, ofwel 147 liter meer dan de hatchback en 218 liter meer dan de Accord Tourer. Met de tweede zitrij neergeklapt, is er een volume van 1.668 liter, waarmee deze Civic één van de ruimste modellen in autoland is. 

Hyundai i10
Vijf jaar na zijn lancering is de i10 vernieuwd. Van Hyundai’s bestverkochte model zijn sinds de introductie vijf jaar geleden ruim honderdduizend exemplaren verkocht. De i10 heeft nu een praktischer,  ruimer en mooier afgewerkt en vooral functioneler interieur. De bagageruimte is met 252 liter twaalf procent groter dan van zijn voorganger. De i10 is langer, breder en lager  en heeft bovendien met het nieuwe design een serieuzere uitstraling.