De Quattroporte’s 3.0-V6 commonrail-turbodiesel levert 202 kW/600 Nm waardoor de acceleratie van 0 tot 100 km/u maar 6,4 seconden in beslag neemt. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u en de auto heeft een startstopsysteem.

Een Maserati is altijd herkenbaar geweest aan het onderscheidende uitlaatgeluid en de Quattroporte diesel vormt daar geen uitzondering op dankzij Maserati’s nieuwe Active Sound System. Twee akoestische actuatoren naast de uitlaatpijpen accentueren de gedistingeerde sound en wijzigen die naar gelang de rijstijl. Wanneer de bestuurder de sport-knop indrukt wordt het geluid nog opwindender. De sound sluit naadloos aan bij de dynamiek van de auto, vindt Maserati. Het geluid is  luid maar ingetogen bij lage toerentallen en sportief bij hogere snelheden. Het resultaat voor zowel inzittenden als mensen op straat is een harmonieus en krachtig geluid dat wereldwijd wordt erkend en herkend als The Maserati Sound, aldus de fabrikant. De Maserati met 3.0-V6 turbodiesel is nu leverbaar met een vanafprijs van iets minder dan 111 duizend euro.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding