Land Rover stopt met de Defender

Jaguar Land Rover heeft aangekondigd dat het over twee jaar stopt met de productie van de Defender. JLR zegt daartoe gedwongen te zijn omdat het aloude model niet voldoet aan de nieuwe Europese emissieregels.

De laatste Defenders zullen in december 2015 in Solihull bij Birmingham van de band rollen. Daarmee wordt een lang tijdperk afgesloten want de eerste Defender dateert al van 67 jaar geleden en in al die jaren zijn er meer dan twee miljoen van verkocht. In het ‘thuisland’ Groot-Brittannië maar ook elders in de wereld rijden heden ten dage nog honderden vaak zeer oude en onverslijtbare Defenders rond. 

De Land Rover uit 1948 was een kopie van de Jeeps die veel in de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt. Die auto heette overigens toen niet Defender, die naam werd pas begin jaren negentig ingevoerd, kort na de introductie van de Discovery. Britse autodeskundigen verwachten overigens dat met de iconische Defender hetzelfde gaat gebeuren als met de Mini. Na een pauze van enkele jaren zal het aloude model in een nieuw jasje een come-back beleven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Land Rover stopt met de Defender - Automobielmanagement.nl

Land Rover stopt met de Defender

Jaguar Land Rover heeft aangekondigd dat het over twee jaar stopt met de productie van de Defender. JLR zegt daartoe gedwongen te zijn omdat het aloude model niet voldoet aan de nieuwe Europese emissieregels.

De laatste Defenders zullen in december 2015 in Solihull bij Birmingham van de band rollen. Daarmee wordt een lang tijdperk afgesloten want de eerste Defender dateert al van 67 jaar geleden en in al die jaren zijn er meer dan twee miljoen van verkocht. In het ‘thuisland’ Groot-Brittannië maar ook elders in de wereld rijden heden ten dage nog honderden vaak zeer oude en onverslijtbare Defenders rond. 

De Land Rover uit 1948 was een kopie van de Jeeps die veel in de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt. Die auto heette overigens toen niet Defender, die naam werd pas begin jaren negentig ingevoerd, kort na de introductie van de Discovery. Britse autodeskundigen verwachten overigens dat met de iconische Defender hetzelfde gaat gebeuren als met de Mini. Na een pauze van enkele jaren zal het aloude model in een nieuw jasje een come-back beleven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding