Tesla haalt Model S niet terug in verband met brand

Tesla zal geen auto’s van het model Model S terughalen in verband met enkele branden.

De brand in de auto’s heeft geleid tot een daling van de aandelenkoers van Tesla, maar Tesla’s topman Elon Musk zei dinsdag dat hij ‘zeker geen auto’s uit de markt zal terughalen’, schrijft het FD op basis van persbureau Reuters. Hij vindt dat daar geen reden voor is.

Sinds oktober zijn er drie meldingen geweest van brand in de Model S – in twee van de gevallen ontstond de brand nadat de bestuurder over een obstakel reed waardoor de accu beschadigde, meldt Reuters. De Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft een onderzoek ingesteld naar de derde en meest recente brand. In overleg met Tesla zal dan gekeken worden of er verdere acties nodig zijn. Ondertussen heeft Musk te kennen gegeven dat hij de verslaggeving rondom de branden ‘uiterst misleidend’ vindt. Hij zegt dat het brandgevaar bij een benzine-auto vijf keer zo groot is als bij zijn Model S.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla haalt Model S niet terug in verband met brand - Automobielmanagement.nl

Tesla haalt Model S niet terug in verband met brand

Tesla zal geen auto’s van het model Model S terughalen in verband met enkele branden.

De brand in de auto’s heeft geleid tot een daling van de aandelenkoers van Tesla, maar Tesla’s topman Elon Musk zei dinsdag dat hij ‘zeker geen auto’s uit de markt zal terughalen’, schrijft het FD op basis van persbureau Reuters. Hij vindt dat daar geen reden voor is.

Sinds oktober zijn er drie meldingen geweest van brand in de Model S – in twee van de gevallen ontstond de brand nadat de bestuurder over een obstakel reed waardoor de accu beschadigde, meldt Reuters. De Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft een onderzoek ingesteld naar de derde en meest recente brand. In overleg met Tesla zal dan gekeken worden of er verdere acties nodig zijn. Ondertussen heeft Musk te kennen gegeven dat hij de verslaggeving rondom de branden ‘uiterst misleidend’ vindt. Hij zegt dat het brandgevaar bij een benzine-auto vijf keer zo groot is als bij zijn Model S.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding